Foment manté el seu compromís amb l'execució de l'A-27

02/11/2010

Sessió de control en el Senat


José Blanco destaca en el Senat que continuaran les obres en tot l'itinerari entre Montblanc i Tarragona

El ministre de Foment, José Blanco, ha assenyalat avui en el Senat que “el Govern està fermament compromès amb el desenvolupament i la finalització de l'A-27”.

En resposta a una pregunta parlamentària, Blanco ha explicat que “s'està fent compatible la finalització de l'autovia amb els objectius de reducció del dèficit”.

Així, el ministre ha apuntat que el 2011 es destinaran 50 milions de euros a l'execució d'aquesta infraestructura i que es licitarà novament el tram Variant de Valls-Montblanc, “amb la qual cosa prosseguirem les obres de tot l'itinerari entre Montblanc i Tarragona”.

A més, el ministre ha explicat que es continuarà l'estudi informatiu del tram Montblanc-Lleida per determinar la solució global d'aquest itinerari.

Durant la seva intervenció, Blanco ha subratllat també que el Ministeri de Foment ha treballat de manera permanent per a la rebaixa dels peatges existents a Catalunya. Així, ha recordat que, des de 2004, el Govern ha destinat més de 430 milions d'euros amb aquest fi.

A més, ha ressaltat que “totes les vies de gran capacitat promogudes pel Govern a Catalunya han estat autovies lliures i exemptes de pagament pels usuaris” i que no s'han atorgat ni prorrogat concessions.