El Govern destina a Catalunya prop d’1,4 milions al Pla de Millora del Comerç a 2010

26/11/2010

Consell de Ministres


  • El Pla de Millora de la Productivitat i Competitivitat del Comerç promou programes d’ajudes confinançats amb les Comunitats Autònomes
  • L’import total destinat a Espanya és de 8 milions d’euros
  • El pla ha induït una inversió de més de 117 miliions d’euros en projectes comercials aquest any
  • Els projectes busquen impulsar la modernització de les infraestructures comercials i promoure el desenvolupament del sector comercial a Espanya
El Consell de Ministres ha aprovat avui la distribució de fons del Pla de Millora de la Productivitat i Competitivitat del Comerç relatius a l'any 2010 entre les comunitats autònomes, per import de vuit milions d'euros.

El Pla, aprovat el passat mes de juny per al període 2009-2012, cerca modernitzar el comerç i augmentar la seva competitivitat mitjançant subvencions finançades pel govern central i les Comunitats i Ciutats Autònomes. La quantia de cofinançament del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç podrà ser fins al 40% de la subvenció concedida per les comunitats autònomes.


Donada l'extraordinària importància del comerç en l'economia nacional, les actuacions dirigides a impulsar la modernització de les infraestructures comercials i promoure el desenvolupament del sector comercial a Espanya suposen una necessitat per al sector del comerç i un compromís institucional per a totes les administracions públiques.

El Pla promou una actuació conjunta de les diferents administracions implicades en l'activitat comercial que, el 2010, concita una inversió induïda de més de 117 milions d'euros en projectes comercials.

Aquesta col·laboració institucional de les administracions públiques està orientada cap a l'èxit d'una ordenació espacial de l'oferta més adequada i cap a una millora de l'entorn físic en què les empreses comercials puguin instal·lar-se, amb l'objectiu de millorar la capacitat de competir en resposta a la demanda dels consumidors.

Suposa així mateix una actuació directa a favor de les empreses per a la implantació de sistemes de qualitat i millora mediambiental en la gestió dels establiments comercials. D'aquesta manera es professionalitza la gestió comercial, es millora l'atenció a les demandes del consumidor i es milloren els nivells de serveis als usuaris.

Els programes del Pla persegueixen la consecució de l'interès general, tractant d'impulsar actuacions que constitueixen un estímul per a la realització d'inversions addicionals, procedents de la iniciativa privada, que poden constituir un model impulsor per a altres empreses del sector.

Els programes que inclou el Pla són els següents:
 
-          Foment del comerç urbà
-          Millora del comerç rural
-          Foment de la cooperació empresarial
-          Qualitat i seguretat en establiments comercials. Relleu generacional
-          Informació i Formació