El Govern destina més de 42 milions d’euros per a la implantació de la LOE a Andalusia i Catalunya

17/12/2010

Consell de Ministres


El Consell de Ministres ha autoritzat avui la subscripció de dos convenis de col·laboració entre el Ministeri d'Educació i les comunitats autònomes d'Andalusia i Catalunya, respectivament, per destinar més de 42 milions d'euros a l'aplicació del pla de suport a la implantació de la Llei Orgànica d'Educació (LOE).


En concret, la Junta d'Andalusia disposarà d'un total de 25.733.051 euros, mentre que la Generalitat de Catalunya de 16.597.094, quantitats que es van acordar en el Consell de Ministres del passat 4 de juny, moment en què es va fixar la distribució de 106'8 milions d'euros entre totes les comunitats autònomes per donar suport a actuacions directament derivades de la llei al llarg del període de la seva implantació.

Els diners que avui es destina a Andalusia i Catalunya, tal com estableixen els respectius convenis, anirà destinat a la posada en marxa de programes de formació del professorat, de suport a la implantació de l'ensenyament i l'aprenentatge de llengües estrangeres (PALE) , I de millora de l'èxit escolar. A més, serviran per a desenvolupar programes adreçats a disminuir les borses d'abandonament escolar primerenc i a l'extensió o modificació del temps escolar.