Projecte de sender de vianants entre el carrer Colom i el cap de Salou (TM de Salou, Tarragona) FASE I

17/12/2010

Aquest "Projecte de sender de vianants entre el carrer Colom i el cap de Salou (TM de Salou, Tarragona) FASE I té el propòsit de definir les actuacions que permetin la construcció d'aquest sender, així com l'ordenació dels usos que es desenvolupen en el front de costa que delimita, segons el que especifica la Llei 22/88 de Costes.

El Cap de Salou és el principal accident geogràfic del litoral de la Província de Tarragona a excepció del delta de l'Ebre Aconsegueix una alçada màxima de 77 metres respecte al nivell del mar i penetra fins a 1.300 metres al mar.

La seva gran riquesa natural i paisatgística el converteixen en un punt d'atracció turística de primer ordre.

Les obres executades abasten des del final del carrer Colom, zona pilons, fins a la zona de replanelles, amb una longitud total de sender de vianants de 1,600 metres.

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE I OBJECTIUS

El cap de Salou ha rebut, durant els darrers anys, una pressió urbanística importantíssima, fet que ha modificat substancialment els seus valors naturals originals. En l'actualitat, es detecten en aquest entorn diverses problemàtiques que poden ser resoltes amb el present projecte:

- Ocupacions indegudes del Domini Públic Marítim-Terrestre (DPMT) i de les Servituds de Protecció i de Trànsit.
- Dèficit en la dotació d'instal lacions i serveis públics en alguna de les platges.
- Espais naturals que presenten un estat de conservació mitjà-baix, amb evidents signes de deteriorament que configuren zones residuals d'escàs valor paisatgístic, però amb un elevat potencial ambiental, pel que requereixen actuacions de recuperació a curt i mitjà termini.
- Espais naturals que presenten un bon estat de conservació i que requereixen actuacions de protecció.
- Accessos al front de mar en mal estat d'urbanització i d'accessibilitat de vianants o amb un excés de disponibilitat per al trànsit rodat, afectant innecessàriament l'espai natural.
- Front urbà desordenat i irregular amb una implantació brusca en el front litoral.

Amb base a les problemàtiques detectades, el present projecte assumeix com a principals objectius a complir els següents:
 
• Desocupar, fins on sigui possible, el domini públic maritimoterrestre (DPMT), garantint el seu ús públic, tal com preveu la Llei 22/88 de Costes. Per a això, es proposen l'eliminació dels elements constructius i dels serveis que es trobin en el DPMT i que no disposin de la concessió atorgada per la Direcció General de Costes.

• Millorar i ampliar els serveis de les diferents platges.

• Restaurar els espais continguts en l'àmbit del projecte, a fi de recuperar i consolidar els hàbitats naturals que caracteritzen els entorns costaners mediterranis.

• Millorar els accessos al front litoral i evitar l'accés rodat innecessari.

• Suavitzar i ordenar l'impacte dels elements urbans sobre l'espai natural.

• Dotar el conjunt de l'àmbit del projecte amb els elements d'urbanització, mobiliari urbà i senyalització necessaris segons els usos que es pretenen desenvolupar en cada zona.

• Estandardització dels elements d'urbanització.
 
DADES DE L'OBRA

PRESSUPOST D'ADJUDICACIÓ ... ... ... ... ... ... ... ... 2.402.031,25, - EUROS

INICI DE L'OBRA ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .... SETEMBRE DE 2008

FINALITZACIÓ OBRES ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .... NOVEMBRE DE 2010

EMPRESA ADJUDICATÀRIA ... ... ... ... ... ... ... .... ASSIGNIA infrastructura