Solar Decathlon Europe dóna a conèixer els 20 equips que participaran a l’edició de 2012

10/01/2011

  • La Universitat Politècnica de Catalunya torna a participar en aquesta competició, convertint-se en un dels quatre equips espanyols seleccionats per al 2012.
  • Els equips seleccionats provenen de 15 països i 4 continents.
  • Es duplica el número de països participants en aquesta edició i s’uneix un nou continent, Àfrica.
Solar Decathlon Europe 2012 (SDE2012) ha seleccionat els 20 equips participants en aquesta competició d'habitatges solars, convertint-se en l'edició més internacional, amb universitats de 15 països i 4 continents.

Beatriz Corredor, secretària d'Estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes del Ministeri de Foment, ha assenyalat que "el notable increment, tant de països participants com d'universitats, que van sol·licitar competir en SDE, demostra que Espanya s'ha convertit en un referent en la investigació i aplicació d'energies renovables en l'edificació i en la implantació de sistemes d'eficiència energètica en els habitatges. Donem l'enhorabona als 20 equips seleccionats i esperem tornar a veure el 2012 R + D + i en estat pur ".

El 2012 participaran els següents equips (ordenats alfabèticament per països):
 
-         RWTH AACHEN UNIVERSITY, d’Alemanya (http://www.rwth-aachen.de )
-         UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES KONSTANZ, d’Alemanya (http://www.htwg-konstanz.de)
-         TEAM BRASIL, de Brasil (Format per Universidade Federal de Santa Catarina, http://ufsc.br/,   y Universidade de Säo Paulo http://www4.usp.br/)
-         TONGJI UNIVERSITY, de la Xina (http://www.tongji.edu.cn/)
-          TECHNICAL UNIVERSITY OF DENMARK, de Dinamarca(http://www.dtu.dk/)
-         AMERICAN UNIVERSITY IN CAIRO, d’Egipte (http://www.aucegypt.edu/)
-         TEAM ANDALUCÍA, d’Espanya (Format per Universitat de Sevilla,http://www.us.es/, http://www.ugr.es/http://www.ujaen.es/), Universitat de Màlaga, http://www.uma.es/, Universitat de Jaén, , Universitat de Granada
-         UNIVERSITAT CEU CARDENAL HERRERA DE VALENCIA, d’Espanya (http://www.uch.ceu.es/)
-         UNIVERSITAT DEL PAÍS BASC, EUSKAL HERRIKO UNIBERTSITATEA, d’Espanya  (http://www.ehu.es/)
-         UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA (UPC), d’Espanya (http://www.upc.edu/)
-         ÉCOLE NATIONALE SUPÉRIEURE D´ARCHITECTURE DE GRENOBLE, de França  (http://www.grenoble.archi.fr/)
-         ARTS ET MÉTIERS PARISTECH BORDEAUX, de França(http://www.ensam.fr/)
-         BUDAPEST UNIVERSITY OF TECHNOLOGY AND ECONOMICS, d’Hongria(http://portal.bme.hu/)
-         TEAM ROME, d’Itàlia (Format per Università degli studi di Roma TRE http://www.uniroma3.it/  i Sapienza Università di Roma, http://www.uniroma1.it/)
-         CHIBA UNIVERSITY, del Japó (http://www.chiba-u.ac.jp)
-         NORWEGIAN UNIVERSITY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, de Noruega(http://www.ntnu.edu).
-         DELFT UNIVERSITY OF TECHNOLOGY, de Països Baixos (http://www.tudelft.nl/)
-         UNIVERSIDADE DO PORTO, de Portugal(http://sigarra.up.pt/)
-         LONDON METROPOLITAN UNIVERSITY, del Regne Unit (http://www.londonmet.ac.uk/)
-         TEAM BUCHAREST 2012, de Romania (Format per "Ion Mincu" University of Arhitecture and Urbanism, http://www.uauim.ro/en/,  University Politehnica of Bucharest, http://www.pub.ro/, i Technical University of Civil Engineering of Bucharest, http://www.utcb.ro/tuce-en.html)
 
Javier Serra, subdirector general d'Innovació i Qualitat de l'Edificació de la Secretaria d'Estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes del Ministeri de Foment, ha explicat que "SDE2012 fa un pas més convertint-se en l'edició més internacional de la història d'aquesta competició. Hem aconseguit que es assenteix amb força a Europa i es converteixi igual que l'edició americana, en la cita més prestigiosa d'habitatges solars ".

Sergio Vega, Project Manager de Solar Decathlon Europe assegura que "el nivell dels projectes presentats és molt alt i aconseguirem amb SDE2012 que s'avanci en el coneixement d'habitatge eficient amb més rapidesa. Els equips participants desenvoluparan, en els dos anys de competició, habitatges solars reals, tal com es va veure el juny de 2010 a Madrid, i demostraran al mercat internacional que és possible competir amb aquestes tecnologies ".

L'objectiu d'aquesta competició internacional, a més de generar nous coneixements, és implicar la població en un ús més racional de l'energia. Demostrar que és possible i assequible un ús més eficient amb edificis que perdin menys calor a l'hivern i romanguin més frescos a l'estiu, emprant així menys calefacció i aire condicionat; usant electrodomèstics que consumeixin menys, i obtenint l'energia necessària a través de fonts renovables com el sol.

Solar Decathlon Europe està organitzat per la Secretaria d'Estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes, amb la col.laboració de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) i el suport del Departament d'Energia dels EUA. A més compta amb la col.laboració de l'Ajuntament de Madrid i l'IDAE, i els patrocinis de Saint-Gobain com a patrocinador principal, Schneider Electric, Rockwool, Kömmerling i FCC.