Foment aprova una inversió addicional de 7,5 milions per a rehabilitació de patrimoni a Catalunya

12/01/2011

En compliment de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya


  • El Ministeri destina aquests fons a la rehabilitació del recinte modernista Sant Pau, a Barcelona
El Ministeri de Foment destinarà 7,5 milions d'euros per a l'execució de diverses actuacions per a la rehabilitació del recinte modernista de Sant Pau, a Barcelona, en compliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Amb aquesta dotació, addicional a la destinada pel Ministeri de Foment per a Catalunya en els pressupostos generals de l'Estat de 2010, el departament dirigit per José Blanco ha subscrit un conveni amb la Generalitat de Catalunya per instrumentalitzar la col·laboració entre ambdues administracions per a la rehabilitació del recinte modernista per convertir-lo en un centre que pugui albergar la seu d'organismes internacionals, especialment aquells vinculats a relacions mediterrànies.

El Ministeri de Foment ha abonat aquesta quantitat a la Generalitat de Catalunya que ho transferirà a la Fundació Sant Pau. Les obres objecte del Conveni es realitzaran en el termini de dos anys.

Complex arquitectònic de Sant Pau
Sant Pau és el recinte modernista més important d'Europa. Creat per Lluís Domènech i Montaner a principis del segle XX, va ser pensat i projectat com una ciutat dins la ciutat. Avui, el recinte històric conserva 19 pavellons de gran valor arquitectònic, units per una xarxa de túnels de 1 quilòmetre de longitud i envoltats per 45.000 metres quadrats de jardins i espais exteriors. El 1997 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i el 2009 va deixar definitivament de ser utilitzat com a hospital per impulsar un nou projecte estratègic que aspira a convertir Sant Pau en una ciutat internacional de cooperació i d'innovació social. Una iniciativa essencialment europea per valors i per prioritats, amb una mirada especial sobre l'àrea mediterrània, però amb un àmbit d'actuació internacional.

El Ministeri de Foment ja va destinar el mes de novembre 1.059.942,45 euros a la restauració i adequació del Pavelló de l'Administració del Recinte Històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a càrrec dels fons que es generen per al 1% cultural per la contractació d'obra pública.