L’Autoritat Portuària i Capitania Marítima treballen plegats per tal de recollir el gasoil vessat arran d’un accident d’un remolcador al Port de Tarragona

taca

12/01/2011

Aquest matí a les 9:15 hores un remolcador matrícula Port Louis, bandera de les Illes Maurici, de 36,99 GT, ha patit al Port de Tarragona un accident durant les operacions que s’estan portant a terme per a l’ampliació del moll de la química. Arran de l’accident s’ha obert un orifici de 30 per 30 centímetres coincidint amb un tanc de diesel d’ús diari que ha vessat el seu contingut a les aigües portuàries. La quantitat està encara per determinar. El tanc és de 7 metres cúbics però, segons declaracions del patró, no estava ple.

Immediatament s’ha activat el pla de contingències del Port de Tarragona en fase verda i el de Capitania Marítima del Ministeri de Foment que col·laboren durant l’emergència amb els mitjans de Salvament Marítim i els mitjans locals disponibles.
 
Han participat: Guardamar Polimia, Salvamar Diphda, 3 embarcacions pelicans d’Ecolmare i 2 embarcacions de Boteros. L’helicòpter Helimer 213 de Salvament Marítim ha realitzat tasques d’avaluació de la zona afectada. S’han posat barreres per acotar la dàrsena i embarcacions afectades mentre que els vaixells de recolzament recullen les restes vessades amb material absorbent.