El Ministeri de Foment manté obert només un carril del túnel esquerre del Bruc per motius de seguretat

12/01/2011

Conservació de carreteres


  • La situació quedarà normalitzada demà a les 7.00 hores.

El Ministeri de Foment manté obert des d'aquest matí un dels dos carrils del túnel esquerre del Bruc (sentit Lleida) per motius de seguretat. La situació quedarà normalitzada demà a les 7.00 hores.

Foment ha executat aquesta interrupció del trànsit després que, a les 6.55 hores, al Centre de Control dels Túnels del Bruc s'hagués detectat un despreniment de reduïdes dimensions en una secció del túnel, que ha originat escassos desperfectes.

Com a mesura preventiva la Demarcació de Carreteres va decidir, d'acord amb el Cos de Mossos d'Esquadra i l'autoritat de trànsit, tallar el trànsit en els dos carrils d'aquest túnel per a dur a terme una inspecció visual i valorar l'estat de l'estructura en el punt en què
s'havia produït el despreniment.

Mentrestant s'ha realitzat un desviament, convenientment senyalitzat, del trànsit per l'antiga carretera del coll del Bruc, a través de l'enllaç n º 570 de l'Autovia A-2.

Tècnics del Servei de Conservació, amb ajuda d'una ploma, han accedit a la clau del túnel i dut a terme una primera inspecció, detectant que a la zona en què s'havia produït el despreniment queda material solt.

Els tècnics han procedit amb rapidesa a sanejar el gunitat solt retirant els trossos que estaven solts, restablint posteriorment el trànsit únicament pel carril esquerre.

La Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya havia detectat inestabilitats locals en el sosteniment del túnel del Bruc calçada esquerra (sentit Lleida).

Dir que la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya ja havia detectat inestabilitats en el revestiment del túnel esquerre, de fet des de fa uns dies, i en horari nocturn, està executant una obra de conservació per sanejar la zona i reparar el formigonat per complet. Els treballs ja es van iniciar a la boca del costat Lleida del túnel i s'està avançant cada nit cap al sentit Barcelona. La durada prevista dels treballs és d'un mes i mig.

Els operaris encara no havien arribat a la zona on avui s'ha detectat el despreniment de material.