Salvament Marítim coordina l'assistència a un vaixell sense govern a 72 milles a l'est de Barcelona

buc

21/01/2011

Salvament Marítim ha mobilitzat 2 Salvamars, 1 guardamar, 1 remolcador i 2 helicòpters

Dels seus 16 tripulants, un d'ells necessita evacuació ja que està ferit
 
A la zona hi ha fort temporal, amb onades de 8 metres i vents de 74 km / h
 
Salvament Marítim, dependent del Ministeri de Foment, està coordinant l'assistència al vaixell "Hisen Koksal Mataraci" que ha patit un incendi a la sala de màquines, a primera hora del matí, encara que actualment l'incendi està controlat.

 
El vaixell, amb bandera de Panamà i 86 m d'eslora, es troba a la deriva amb els seus 16 tripulants a bord. Un d'ells, el primer oficial de màquines, està ferit i necessita ser evacuat. Les condicions meteorològiques a la zona són adverses, amb onades de 6 / 8 metres i vents del nord-oest, amb força 8 (62-74 km / h).
El Centre de Coordinació de Salvament ubicat a Barcelona està coordinant l'assistència al vaixell. L'objectiu de l'operatiu és donar remolc al "Hisen Koksal Mataraci" i evacuar el tripulant ferit.
L'helicòpter de Salvament Marítim "Helimer 204", amb base a Reus, va intentar realitzar l'evacuació de la persona ferida, però per motius de seguretat es va avortar l'operació de rescat ja que les condicions meteorològiques ho van impedir.
Un altre helicòpter de Salvament Marítim, el "Helimer 215", amb base a Palma, va arribar al migdia a la zona de l'emergència i està intentat evacuar la persona ferida si les condicions meteorològiques ho permeten.

 

 

 
 
Salvament Marítim ha mobilitzat l'embarcació d'intervenció ràpida "Salvamar Mintaka", la "Salvamar Sirius", que ja està a la zona de l'emergència, i la "Guardamar Polímnia" i el remolcador "Punta Major", que es dirigeixen a la zona d'operacions.