La Policia Nacional deté a Barcelona a una persona vinculada amb la cèl lula que facilitava documents a la xarxa terrorista d'Al-Qaida desmantellada al desembre

28/01/2011

Lluita contra el terrorisme


El detingut, un ciutadà de nacionalitat pakistanesa, estava en parador desconegut quan es va desenvolupar la 'Operació Kampai'

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un ciutadà de nacionalitat pakistanesa per la seva presumpta relació amb la cèl.lula desmantellada el mes de desembre en el marc de l'operació Kampai 'i que presumptament facilitava documentacions per a organitzacions terroristes vinculades a Al-Qaida, principalment " Laskar i Taiba "(LeT) i altres grups terroristes, com Els Tigres per l'Alliberament de la Terra Tàmil (LTTE).

 
L'operació es va desenvolupar ahir per part de funcionaris adscrits a la Comissaria General d'Informació ia la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona i el detingut és Malik Imtanan Sarwar, "Imtanan", nascut el 13 de gener de 1981 a Sialkot (Pakistan) i amb domicili a Barcelona.
El detingut es trobava des del passat mes de desembre (data en què es va realitzar l'operació Kampai ') en parador desconegut, de manera que el Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional va cursar una ordre de detenció contra ell per un delicte de terrorisme. Un cop localitzat a Barcelona, es va procedir a la seva detenció al carrer Ample de Barcelona en compliment d'aquesta ordre judicial en vigor i serà posat a disposició de l'Audiència Nacional.

 
 
D'acord amb les investigacions policials, el detingut participava al costat dels arrestats el mes de desembre en activitats de remissió a Tailàndia de passaports robats i la recepció de diners per les activitats delictives.
A la 'Operació Kampai' van ser detingudes set persones a Barcelona i tres a Tailàndia implicades en la falsificació de documents per a organitzacions terroristes i criminals.
Com operava la xarxa desarticulada
El 'modus operandi' d'aquesta organització es basava fonamentalment en el robatori de documents de viatge (principalment passaports), que complien amb els requisits (edat, nacionalitat, etc.) Marcats pel "Front Islàmic Mundial" per a les organitzacions terroristes vinculades a Al-Qaida, i la seva posterior remissió a Tailàndia, lloc on es falsificaven per ser lliurats posteriorment a grups terroristes i de delinqüència organitzada, el que permetia als components d'aquests grups creuar les fronteres europees i d'altres països occidentals amb total impunitat.
Tota l'estructura internacional, estava liderada per un ciutadà de nacionalitat pakistanesa establert a Tailàndia detingut el desembre, que dirigia les cèl lules assentades a Europa, marcava les característiques dels passaports a obtenir i, una vegada que els rebia a Bangkok, se'ls subministrava a diferents grups terroristes.
Aquesta operació va permetre neutralitzar una important cèl lula de facilitació de passaports per a Al-Qaida, quedant debilitat l'aparell de falsificació d'aquesta organització a nivell internacional i, per tant, la seva capacitat operativa.