L'Institut de Crèdit Oficial ha finançat 4.800 projectes d'autònoms i pimes de Lleida el 2010

compareixença

31/01/2011

  • En la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, José María Ayala, ha explicat la marxa de les Línies de l'ICO el 2010 i ha avançat els principals objectius de l'ICO per a 2011

El President de l'ICO, José María Ayala, ha analitzat en una trobada amb els mitjans de comunicació a Lleida el paper desenvolupat per l'Institut de Crèdit Oficial a la regió durant el passat exercici i ha avançat els principals reptes de l'Institut per a 2011.

En la seva compareixença, Ayala ha valorat positivament la demanda que han tingut els diferents productes de l'ICO per part d'autònoms i pimes de Catalunya el 2010. En aquest sentit, ha destacat que "Catalunya ha estat la Comunitat Autònoma en què s'han formalitzat més préstecs a través de les Línies de Finançament de l'ICO, aconseguint un volum de 3.414.000 d'euros. D'aquest import, 241 milions s'han distribuït a Lleida a través de 4.744 operacions ".

A Lleida els productes que han registrat major nombre de sol licituds han estat els destinats a finançar inversió i liquiditat. En concret, s'han destinat més de 150 milions d'euros distribuïts en 2.150 préstecs perquè automoció i pimes de la regió duguin a terme els seus projectes d'inversió. A càrrec de la línia ICO-Liquiditat es van formalitzar 1.714 operacions per un import superior a 75 milions d'euros.

José María Ayala també ha explicat als mitjans de comunicació les principals mesures posades en marxa el 2010 per l'ICO per a atendre les demandes dels clients en la conjuntura actual. En aquest apartat tal com ha assenyalat, "s'ha posat el focus d'atenció en els clients amb majors dificultats d'accés al crèdit: pimes i autònoms". D'aquestes mesures, Ayala, ha destacat la gestió de nous programes, com
com el Fons d'economia sostenible, posat en marxa per impulsar el creixement econòmic, i el llançament de ICOdirecto.

ICOdirecto ofereix a autònoms i pimes la possibilitat de demanar finançament directament a l'Institut, modalitat a la que ja tenien accés les mitjanes i grans empreses. El llançament d'aquest producte representa un nou impuls en l'activitat de l'ICO i possibilita que autònoms i pimes comptin amb una via addicional de finançament.
ICOdirecto permet als clients demanar directament finançament a l'Institut, que per primera vegada assumeix el 100% del risc en aquest tipus de préstecs. En aquest punt, José María Ayala ha indicat que ja s'han aprovat 5.300 operacions a través aquest programa, de les quals més de 1.100 han estat subscrites per automoció i empreses de Catalunya.

Per Ayala, ICOdirecto compta amb alguns aspectes que aporten valor afegit al sistema de sol.licitud de finançament per part d'autònoms i empreses "com la transparència en la negociació de les condicions dels préstecs, que són públiques". Així mateix, ha recordat que la tramitació es realitza a través d'Internet accedint al canal del Facilitador Financer, www.facilitadorfinanciero.es El president de l'Institut de Crèdit Oficial, per finalitzar la seva intervenció, ha assenyalat que els esforços de l'ICO el 2011 es concentraran en voltant de cinc eixos fonamentals d'actuació: mantenir l'aportació de liquiditat al sistema, potenciar les inversions sostenibles, afavorir el procés d'internacionalització de les empreses, consolidar el canal de banca minorista i promoure la proximitat amb els clients.