Reunió a la Delegació del Govern a Catalunya amb els principals fabricants i distribuïdors de pirotècnia

reunio

06/04/2011

Amb motiu de l'entrada en vigor del nou reglament


  • Es regula, d'acord amb la nova normativa, la venda i ús de petards
  • Prèvia notificació, els articles més senzills podran vendre's en qualsevol establiment.

La Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García Llovera i el cap de l’àrea d’Industria de la Delegació del Govern a Catalunya, Lluís Terradas, s'han reunit aquest migdia amb representants de l'Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya (AFIMAC), així com amb representants de les principals empreses de distribució i venda de productes pirotècnics, majoristes y del sector minorista amb la finalitat de coordinar l'aplicació del nou Reglament de Pirotècnia i Cartutxos publicat l'any passat i que, progressivament, entrarà en vigor.

En el transcurs de la reunió s'han exposat les noves condicions exigibles per a la venda de productes pirotècnics entre les quals destaquen l'edat mínima, que serà de 12 anys, tant per a la compra com per a l'ús dels artificis més elementals (els de la classe 1). Els de classe 2, per a majors de 16 anys i, els de la classe 3, per a majors de 18 anys. La manipulació i ús de la resta tipus d'articles pirotècnics queda reservada als professionals del sector.

S'exigirà el marcatge CE dels productes posats a la venda tot i que també es preveu un període transitori de cinc anys expendre al públic articles que estiguin catalogats segons l'anterior Reglament de 1998.

Novetat per a aquest any és que, per primera vegada, s'autoritza la venda dels articles més elementals, els de la classe 1, en qualsevol tipus d'establiment sempre que es notifiqui a la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil i no s'emmagatzemin més de 5 quilograms bruts d'artificis d'aquest tipus.

PROHIBIDA LA ALTERACIÓ DE LES CARACTERÍSTIQUES DELS PETARDS

Entre les disposicions del nou Reglament de Pirotècnia i Cartutxos que es troben ja en vigor, es va destacar aquelles que regulen les condicions d'ús, que sempre estarà d'acord amb l'especificat pels fabricants, la prohibició als particulars de manipular els artificis de forma que s'alterin les seves característiques originals, l'ús i venda de qualsevol tipus d'artifici a menors de 12 anys El transport de quantitats superiors a 15 quilograms de fer d'acord amb els que estableix el Reglament de Transport de Mercaderies Perilloses vigent en l'actualitat.

Finalment, es va confirmar als assistents que l'autorització emesa pel delegat del Govern a Catalunya, servirà de base per a l'atorgament de la corresponent llicència municipal per la venda.