Foment modifica el sistema de peatge de l'autopista AP-7 entre Barcelona i Tarragona, cosa que reduirà l'import d'alguns recorreguts

15/04/2011

Carreteres


 
Entra en servei el proper dilluns 18 abril 2011

Amb el nou sistema, els usuaris de l'autopista d'abonar el mateix peatge que en l'actualitat en els recorreguts complets, i inferior quan efectuïn recorreguts intermedis

A més, s'ha completat l'enllaç de Gelida, de manera que els usuaris de la zona podran utilitzar aquest enllaç per dirigir-se cap al sud per l'autopista, el que no era possible en l'actualitat

 

El proper dilluns 18 d'abril el Ministeri de Foment posarà en servei la modificació del sistema de peatge de l'autopista Barcelona-Tarragona, entre Martorell i Salou, cosa que reduirà l'import d'alguns recorreguts.

Passarà del sistema obert actual a un de tipus tancat. Aquest canvi es realitza d'acord amb el Reial Decret 457/2006, de 7 d'abril de modificació de la concessió que té Autopistes, Concesionaria Española, SA (Acesa).

 

A més, s'ha completat l'enllaç de Gelida, de manera que els usuaris de la zona podran utilitzar aquest enllaç per dirigir-se cap al sud per l'autopista, el que no era possible en l'actualitat.

Amb el nou sistema, el peatge dels recorreguts amb origen o destinació en els enllaços de Gelida, Sant Sadurní d'Anoia, Vilafranca Nord, Vilafranca Centre i Reus serà inferior a l'actual, mantenint invariables el dels altres recorreguts.

 

Per a la seva implantació, se suprimeixen les barreres de peatge troncals de El Vendrell i Tarragona, a l'autopista Barcelona-Tarragona, i la barrera de Mediterrani, de l'autopista Saragossa-Mediterrani, de manera que es podrà realitzar el recorregut complet per les dues autopistes sense parades intermèdies.

 

D'altra banda, les societats concessionàries de l'autopista Barcelona-Tarragona (Acesa) i Tarragona-València (Aumar) han acordat, amb l'autorització del Ministeri de Foment, el cobrament conjunt del peatge en aquestes dues autopistes, suprimint la barrera troncal de Cambrils .

Per tant, es podrà efectuar qualsevol recorregut per aquestes tres autopistes (Barcelona-Tarragona, Tarragona-València i Saragossa-Mediterrani) sense parades intermèdies