El MARM aprova obres d'emergència per la reparació de danys causats per l'onatge a la costa de Girona

15/04/2011

Consell de Ministres


  • S'ha considerat de màxima urgència executar el transvasament d'uns 35.000 metres cúbics de sorra per mitjà terrestres, des del port de L'Estartit fins al passeig marítim d'Els Griell.
  • També serà necessari desenvolupar obres per la reculada, reparació i protecció mitjançant talús d'escullera d'un tram d'uns 250 metres al passeig marítim d'Els Griell.

El Consell de Ministres ha pres raó, en la reunió d'avui, de les obres d'emergència per a la reparació dels danys causats a la costa de Girona com a conseqüència del temporal registrat en aquesta província durant els dies 10, 11 i 12 d'octubre de 2010. L'import total destinat a aquestes obres puja a 396.000 euros.

Els danys ocasionats pel temporal d'octubre a la província de Girona han afectat principalment al passeig marítim de Els Griells, a l'Estartit, en el terme municipal de Montgrí, (Girona). L'acció de l'onatge ha fet desaparèixer la platja situada davant del passeig i, en incidir directament sobre l'escullera de protecció existent, ha produït greus deterioraments sobre el passeig en un tram d'uns 250 metres de longitud, amenaçant amb afectar les edificacions confrontants de la urbanització Els Griells. Segons les dades de l'onatge registrat el passat 1 d'octubre per la boia del cap Begur i per la boia de Roses de la xarxa
de mesura de la Generalitat de Catalunya, l'alçada màxima registrada va ser de 8,30 metres.

De la mateixa manera, l'onatge ha alterat el perfil de les platges de Sant Martí d'Empúria, alhora que a la zona no protegida per escullera s'ha produït l'erosió sobre el talús de la duna forestal que separa la platja de les restes arqueològics greco-romans d'Empúries.

Per tots aquests desperfectes, que suposen un risc per a les persones usuàries d'aquests béns de domini públic, s'ha considerat de màxima urgència executar el transvasament d'uns 35.000 metres cúbics de sorra per mitjà terrestres, des del port de l'Estartit fins al passeig marítim d'Els Griell.

Així mateix, caldrà desenvolupar obres per la reculada, reparació i protecció mitjançant talús d'escullera d'un tram d'uns 250 metres en el passeig marítim d'Els Griell.