L’Oficina d’Estrangers de Barcelona incorpora la cita prèvia per a la presentació de sol·licituds de renovació

27/10/2011

A partir del proper dia 2 de novembre


  • La pràctica totalitat dels tràmits ja es poden gestionar amb cita prèvia a l’Oficina d’Estrangers de Barcelona

 

A partir del proper dia 2 de novembre, l’Oficina d’Estrangers de Barcelona posa a disposició dels usuaris la possibilitat de tramitar la renovació de les autoritzacions de residència, residència i treball, i residència de llarga durada mitjançant un sistema de cita prèvia que possibilitarà la instrucció i resolució immediata de l’expedient.

Els tràmits de renovació que a partir d’ara es podran presentar amb cita prèvia són la renovació d’autoritzacions de residència temporal, la renovació d’autoritzacions de residència i treball, la residència de llarga durada i la residència de llarga durada-UE.

A més de les renovacions que ara s’incorporen, i que suposen un 40% del volum total d’expedients que gestiona l’Oficina, la resta de tràmits que representen més volum (reagrupament familiar, circumstàncies excepcionals, pròrroga d’estada per estudis, targeta de familiar comunitari i modificacions de les autoritzacions de residència) ja es podien tramitar mitjançant el sistema de cita prèvia a Barcelona. Aquest sistema suposa una millora en la gestió dels expedients, que es tramiten davant de l’interessat, i que es resolen de manera immediata sempre que es presenti la documentació completa amb les taxes pagades. A més, s’eviten les esperes innecessàries.

 

Procediment per demanar cita prèvia

Aquest sistema de cita prèvia, que ja està a l’abast dels ciutadans, és accessible a través del web d’Estrangeria del Ministeri de Política Territorial (www.mpt.gob.es). El procediment a seguir, un cop en aquest portal, és accedir a l’apartat “Estrangeria” i seguir les passes següents: seleccionar “cita prèvia d’estrangeria”; triar la província de Barcelona; triar l’Oficina on es vol presentar la sol•licitud de renovació; seleccionar el tràmit per al que es demana la cita; emplenar les dades necessàries i reservar cita per un dia i hora.

Per tal d’aconseguir la resolució immediata de l’expedient, és molt important que, a l’hora de presentar la sol•licitud de renovació, es faci juntament amb tota la documentació completa i amb els justificants de pagament de les taxes que correspongui (a www.mpt.es/servicios/extranjeria.html, a l’apartat “Gestió i Pagament de Taxes” es poden obtenir els models de pagament de taxes).