Lliurament de les “Anclas de Plata 2011” a les embarcacions de Salvament Marítim que més han participat a rescats d’immigrants i a l’associació ASOAR ARMEGA

08/11/2011

Per la seva contribució al salvament marítim i a la difusió de la seguretat en el seu àmbit pesquer


  • Durant la jornada s’ha signat un conveni entre l’Associació d’Arts Menors de Galícia i Salvament Marítim

 

La Societat de Salvament i Seguretat Marítima del Ministeri de Foment i Ràdio Nacional d'Espanya han lliurat al Saló Nàutic Internacional de Barcelona les "Anclas de Plata" a les embarcacions de Salvament Marítim que més han participat en rescats d'emigrants i l'Associació d'Armadors d'Arts Menors de Galícia (ASOAR ARMEGA). El guardó, instituït per RNE, compleix la seva setzena edició, compta amb la col•laboració de la Direcció General de la Marina Mercant i de Salvament Marítim.

Després de mantenir una reunió amb els representants del sector, l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (Anen) i l'Associació d'Indústries Nàutiques (Adin), la directora general de la Marina Mercant i presidenta de Salvament Marítim, Isabel Durántez Gil, la directora de Salvament Marítim, Esther González Saavedra, i el president de Ports de l'Estat, Fernando González Laxe, han visitat el Saló, per finalitzar el recorregut a l'estand de la Direcció General i Salvament Marítim.

En el marc d'aquesta jornada, la directora general i presidenta de Salvament Marítim, i el president de l'Associació d'Armadors d'Arts Menors de Galícia, José Luis Rodríguez, van signar un conveni de col•laboració que té per objecte el desenvolupament d'un dels programes del Pla Nacional de Salvament 2010-1018 que es centra en la necessitat d'implicar a la Societat Civil a la transmissió de valors de seguretat marítima i respecte al medi ambient marí. Amb aquesta finalitat, l'educació és la principal força impulsora i el Conveni regula la col•laboració entre SASEMAR i ASOAR ARMEGA per a l'organització d'activitats de formació i d'exercicis teòric-pràctics de seguretat i salvament al mar dirigits a 7.000 escolars d'Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària de la Corunya, Lugo i Pontevedra.

Lliurament de premis

Els premis, en aquesta edició, han correspost a:

● Les embarcacions de Salvament Marítim que han tingut un major nombre d'actuacions en rescats d'immigrants al sud d'Espanya: Salvamares d'intervenció ràpida "Gadir", "Hamal", "Denébola", "Alkaid" i la patrullera "Guardamar Caliope" , com "reconeixement a les seves tripulacions per la seva entrega, valor i experiència professional demostrades en totes i cadascuna de les seves intervencions". Només durant aquest any, els centres de coordinació de Salvament de Cartagena, Almeria i Tarifa han registrat 172 emergències de pasteres amb 2648 persones rescatades des de l'inici de 2011 fins al 31 de setembre. En aquest mateix període, les unitats marítimes i aèries de Salvament Marítim han rescatat a tot Espanya a 3311 persones en 3699 emergències de tot tipus, en les quals s'inclouen les referides a embarcacions d'esbarjo, pasteres, pesquers, mercants, etc.

● A l'Associació d'Armadors d'Arts Menors de Galícia (ASOAR ARMEGA) per la seva "contribució a la difusió de la seguretat en l'àmbit pesquer i en l'àmbit gallec". Aquesta entitat, nascuda l'any 2005, té caràcter sectorial i el seu objectiu és promoure la defensa comuna dels empresaris que dediquen la seva activitat a activitats relacionades amb el món del mar, pesca i marisqueig. Compte en l'actualitat amb gairebé 400 associats i tots els seus socis practiquen la pesca artesanal, utilitzant arts molt selectives i de manera estacional. Genera un important nombre de llocs de treball indirectes, que afavoreix l'existència d'un teixit social, econòmic i cultural suport de moltes comunitats costaneres.

Han lliurat les “Anclas de Plata 2011" la directora general de la Marina Mercant i presidenta de Salvament Marítim, Isabel Durántez, i la directora de Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya, Olga Rodríguez. Han estat presents, la directora de Salvament Marítim, Esther González, el president del Saló Nàutic, Luis Conde, entre altres personalitats i representacions. Va presentar l'acte el director de "Espanyols en la mar" de Ràdio Exterior d'Espanya, Francisco Arjona.