Valeriano Gómez destaca la lluita pels drets i llibertats dels treballadors que va portar a terme Carles Navales

Valeriano Gómez destaca la lluita pels drets i llibertats dels treballadors que va portar a terme Carles Navales

01/12/2011

Medalla d'Or al Mèrit en el Treball


  • Va ser pioner de la creació del sindicat CCOO i la seva instauració a la comarca

El ministre de Treball i Immigració, Valeriano Gómez, ha atorgat avui dijous a Cornellà de Llobregat (Barcelona) la Medalla d'Or al Mèrit en el Treball a títol pòstum a Carles Navales Turmo, pioner de la creació del sindicat CC . OO i la seva instauració a la comarca.

Després de l'acte de lliurament de la Medalla, que va recollir el seu fill Gabriel Navals, Valeriano Gómez va destacar la lluita que el sindicalista havia dut a terme pels drets i les llibertats dels treballadors i el seu compromís amb el procés de restauració democràtica al nostre país, en la clandestinitat i en democràcia. "Una trajectòria personal, sindical, política i social com la de Carles-va afegir-, basada en la idea del servei a la societat, és tota una vida dedicada a treballar amb i pels altres, a dibuixar cada dia un nou paisatge de progrés i desenvolupament ".

Va recordar el ministre que Carles Navales havia començat la seva trajectòria com a treballador de la ELSA, convertint-se en un dels principals protagonistes de les vagues generals que es van convocar al Baix Llobregat el 1974 i 1975, sense les quals no es podia entendre la història recent del moviment obrer a Espanya. A més de ser acomiadat de la seva empresa pel seu compromís sindical, va ser torturat i condemnat pel Tribunal d'Ordre Públic.

Valeriano Gómez ha destacat que el compromís de Carles s'havia estès a la militància política, defensant sempre l'enteniment de l'esquerra, l'apropament als moviments socials i la unitat d'acció sindical, a través de fòrums de debat i des de la revista de pensament social que dirigia "La factoria".

"Estem obligats -va concloure el ministre- a transmetre a les generacions futures, la memòria dels que van ser generosos amb tots nosaltres, dels qui, com Carles, ho van donar tot".