Fátima Báñez lliura tres medalles del Mèrit al Treball

Fátima Báñez lliura tres medalles del Mèrit al Treball

18/04/2012

El acto ha tenido lugar en la Sede de la Delegación del Gobierno


Dues d'elles en la seva categoria d'Or a l'escriptora Esther Tusquets i l'empresari Alfredo Molinas Bellido i una de Plata a la cuinera Carme Ruscalleda

 

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha lliurat aquest dimecres a Barcelona, ​​tres medalles al Mèrit en el Treball, dues d'elles en la seva categoria d'Or a l'escriptora Esther Tusquets i l'empresari Alfredo Molinas Bellido i una de Plata a la cuinera Carme Ruscalleda.

 

La Medalla al Mèrit en el Treball es concedeix amb la finalitat de premiar i destacar el mèrit d'una conducta socialment útil i exemplar en l'acompliment dels deures que imposa l'exercici de qualsevol treball, professió o servei.

 

Per a la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, al costat dels èxits professionals dels condecorats, la Medalla al Mèrit en el Treball reconeix la seva "tasca amagada i silenciosa, no exempta de contrarietats, que han trobat en la constància i en el bon fer diari el millor remei contra les dificultats ".

 

En aquests moments d'especial incertesa ha volgut ressaltar que "tots tres han observat, provat i experimentat. Tots tres han encertat i s'han equivocat. Però sobretot, i és el que reconeixem avui aquí amb el lliurament de la Medalla al Mèrit en el Treball, tots tres han contribuït a millorar el conjunt de la societat amb l'obstinació de qui fa la seva feina de manera exemplar ".

 

L'escriptora Esther Tusquets neix el 1936 a Barcelona. Estudia Filosofia i Lletres a les universitats de Barcelona i Madrid, especialitzant-se en Història. Després de donar classe durant algun temps a partir dels seixanta s'encarrega de la direcció de l'Editorial Lumen i la seva tasca com a editora determina, en certa manera, el camp literari dels últims anys. La seva carrera literària es desenvolupa tardanament, la seva primera novel·la El mismo mar todos los veranos apareix al 1978. Des de llavors ha publicat diversos llibres amb un estil qualificat pels crítics de barroc, elíptic i arabesc, centrat en una visió del llenguatge.

 

El 1923 neix a Barcelona Alfredo Molinas Bellido, considerat un dels impulsors de la concertació social a Espanya. Durant els seus mandats com a president de Foment del Treball i vicepresident de la CEOE va contribuir a afavorir el diàleg social en la dècada dels 80, mitjançant acords amb els sindicats i el Govern. A Catalunya va aconseguir acords amb els sindicats en la constitució de participació institucional de la Generalitat i en la signatura, amb les organitzacions sindicals, de l'Acord Interprofessional que crea el Tribunal Laboral de Catalunya.

 

Carme Ruscalleda neix a Sant Pol de Mar (Barcelona) el 1952. Des de nena s'interessa per la cuina i es forma en l'ofici de xarcuteria, incorporant plats a la xarcuteria familiar, alhora que estudia comerç mercantil. El 1981 ella i el seu marit converteixen un vell hostal al restaurant Sant Pau i en només tres anys aconsegueix la seva primera estrella de la Guia Michelin. Els seus plats l'han fet creditora de reconeixements internacionals i en l'actualitat és l'única dona del món que posseeix cinc estrelles de la prestigiosa Guia Michelin.