L'Agrupació Espanyola de Foment Europeu imposa la seva màxima distinció a la Bandera de la Guàrdia Civil de Catalunya

L'Agrupació Espanyola de Foment Europeu imposa la seva màxima distinció a la Bandera de la Guàrdia Civil de Catalunya

20/04/2013

El President-Fundador de l'Agrupació Espanyola de Foment Europeu (AEFE), Jorge Castellá de Cot, ha imposat aquest matí la Corbata d'Honor -màxima distinció de l'Agrupació- a la Bandera d'Espanya de la 7a Zona de la Guàrdia Civil (CA de Catalunya), en un acte que ha tingut lloc a Sant Andreu de la Barca, població que acull la seu de la Comandància del Cos a Barcelona.

 

L'acte ha estat presidit per la Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna Tobarra, acompanyada pel General Cap del Cos a Catalunya, Ángel Gozalo Martín; també han assistit diferents autoritats civils i militars, així com membres de la pròpia AEFE.

 

Agrupació Espanyola de Foment Europeu

Fundada a Barcelona el 6 de setembre de 1991, sota el lema Per la Unitat d'Europa Persona a Persona, la seva filosofia segueix els designis i esperit de la Carta de París per una nova Europa, subscrita pels 32 estats europeus, a més de EUA i Canadà, pertanyents a la Conferència per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (CSCE).

 

Entre els seus objectius primordials, sense atendre a interessos polítics o econòmics, figuren contribuir a un major acostament i integració de tots els pobles, cultures i ètnies d'Europa, fomentar l'intercanvi i coneixement mutu entre aquests, les seves cultures i els seus costums i promoure en Espanya ia tots els pobles d'Europa la idea d'europeisme com a valor supranacional.

 

La Institució, que treballa en nombrosos camps per aconseguir els objectius que van donar lloc a la seva creació, disposa de diferents distincions amb què destacar la tasca de personalitats destacades en diferents sectors de la societat, entitats públiques i empreses privades. La Corbata d'Honor d'AEFE constitueix el màxim reconeixement de la Institució.

 

La Corbata a la Bandera

Els seus primers indicis històrics a les banderes d'Espanya es remunten al primer quart del segle XVIII, quan es feien servir pels seus colors per evitar confusions al camp de batalla; posteriorment, convertida en distinció, com la de l'Ordre de Sant Ferran, creada al 1911, i que als seus orígens va servir per premiar les campanyes o accions més importants en què participaven unitats de l'Exèrcit Espanyol.

 

En l'actualitat nombrosos organismes i institucions públiques i privades compten entre els seus guardons amb aquest tipus de distinció per poder destacar amb la seva concessió la tasca de servei a la societat d'una Unitat de l'Exèrcit o de la Guàrdia Civil que tingui concedida la Bandera nacional.

 

Bandera de la 7a Zona de la Guàrdia Civil (CA de Catalunya)

El 20 d'octubre de 2010, Sa Majestat la Reina Sofia, va lliurar la Bandera Nacional a la 7 ª Zona de la Guàrdia Civil (Comunitat Autònoma de Catalunya), en un acte que va tenir lloc a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca (Barcelona).


La bandera va ser donada per la Germanor d'Amics del Benemèrit Cos de la Guàrdia Civil (HABECU), en reconeixement als serveis prestats i als mèrits acumulats per la Guàrdia Civil des del seu establiment a Catalunya a l'octubre de 1844.