Llanos de Luna anuncia la creació d'una comissió de seguiment per mantenir informats els alcaldes dels municipis afectats pels micro sismes

Llanos de Luna anuncia la creació d'una comissió de seguiment per mantenir informats els alcaldes dels municipis afectats pels micro sismes

08/10/2013

La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, i el Subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, s'han reunit avui, a la seu de la Delegació del Govern, amb els alcaldes d'Alcanar i Sant Carles de la Ràpita, Alfons Montserrat i Joan Martí respectivament, l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Balagué , la regidora de Seguretat de Tortosa, Esther Vidal, i el regidor de Deltebre i diputat al Congrés, Joan Bertomeu.

A la reunió, Llanos de Luna i Jordi Sierra han anunciat la creació d'una comissió de seguiment integrada per la Delegació del Govern a Catalunya, la Subdelegació a Tarragona i els alcaldes de la comarca del Montsià més afectats pels micro sismes, a més de tècnics de diferents àrees. L'objectiu és "mantenir una comunicació constant amb els alcaldes de la zona perquè estiguin informats dels treballs i estudis encarregats pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme" .

Llanos de Luna ha traslladat als alcaldes un missatge de tranquil•litat i els ha informat de les actuacions i investigacions que està portant a terme el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme des que van començar a registrar els primers micro sismes.

La màxima prioritat del Govern, ha insistit De Luna , és la seguretat dels ciutadans. Per això, ha subratllat, "ha cessat tot tipus d'activitat en l'emmagatzematge subterrani en proves Castor". S'han creat diferents grups de treball en els quals participen, entre d’altres, l'Institut Geològic i Miner d' Espanya, l'Institut Geogràfic Nacional i l'Institut Espanyol d'Oceanografia, "que estan realitzant tots els estudis necessaris perquè l'important és la seguretat dels ciutadans" .

De Luna i Sierra s'han posat a total disposició dels alcaldes per a tot allò que puguin necessitar.
 

Nota de premsa