El Programa de Turisme Social per a gent gran augmenta les seves places a Catalunya i oferta prop de 130.000 aquesta nova temporada

05/01/2015

El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso, va autoritzar abans de finalitzar l'any l'expedient de contractació del nou programa de Turisme Social per a Persones Grans i Manteniment de l'Ocupació en Zones Turístiques per a les temporades 2015 -2016 i 2016-2017.

El programa, desenvolupat per l'Institut de Gent Gran i Serveis Socials (Imserso), augmenta les places ofertades a Catalunya fins situar-les en 129.092 (susceptibles de ser ampliades per millores en les ofertes en licitació) per a la temporada 2015-2016. Són 2.532 places més que en la temporada que ha finalitzat.

S'estima que el programa, en el qual participen al voltant de 40 establiments hotelers de tot Catalunya, generarà una riquesa superior als 40 milions d'euros, el que significa un increment de 795.000 euros respecte a l'impacte econòmic de la temporada que ha finalitzat. També augmenta el nombre de llocs de treball derivats de l'aplicació del programa a Catalunya: 12.923 per a la nova temporada (341 llocs de treball més).

El programa de Turisme Social de l'Imserso compleix 30 anys, ja que s'ha desenvolupat de forma ininterrompuda des de 1985. Aquesta iniciativa proporciona a les persones grans la possibilitat de gaudir de vacances a preu reduït durant la temporada baixa turística, amb tres objectius bàsics:

-Millorar l'activitat de la gent gran, mitjançant la participació en activitats de lleure i turístiques, contribuint a un envelliment saludable.

- Afavorir la creació o manteniment de l'ocupació en el sector turístic i pal·liar l'estacionalitat característica d'aquest sector.

-Potenciar l'activitat econòmica en diversos sectors de l'economia, com el transport, les agències de viatge, el comerç i altres serveis.

Poden participar en el programa les persones jubilades del Sistema Públic de Pensions; pensionistes de viduïtat amb 55 anys o més, pensionistes per altres conceptes majors de 60 anys i titulars o beneficiaris del sistema de la Seguretat Social més grans de 65 anys.