Millo destaca que els temps d'espera en l'Aeroport de Barcelona-El Prat estan per sota de l'estàndard europeu

Millo destaca que els temps d'espera en l'Aeroport de Barcelona-El Prat estan per sota de l'estàndard europeu

13/06/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha defensat avui que els temps d'espera en l'Aeroport de Barcelona-El Prat estan per sota de l'estàndard europeu com a conseqüència del primer paquet de mesures empreses pel Govern per normalitzar la situació després de l'entrada en vigor de la nova normativa en els controls de fronteres de la Unió Europea. En concret, els temps d'espera en les sortides del Prat se situen entorn dels 20 minutos, mentre que per a les arribades són 40 minuts, sent la mitjana europea entre 20 i 30 minuts i entre 30 i 60 minuts respectivament.

Enric Millo ha realitzat avui una visita de seguiment i implementació de les mesures anunciades per part del Govern d'Espanya. Segons ha posat en relleu, la prioritat és la seguretat i l'eficiència en el control de les fronteres en un context d'alerta antiterrorista 4, sent el nivell 5 el màxim. A l'aeroport del Prat, cada dia es verifica la documentació d'una mitjana de 35.000 passatgers procedents de l'espai no Schengen o ciutadans que sí pertanyen a ell però es dirigeixen a països que no ho són,  la qual cosa suposa un increment de passatgers del 22%.

Per fer front a aquest volum de tràfic en l'aeroport de Barcelona-El Prat, el Govern va actuar en quatre línies. En primer lloc, va incrementar el nombre de verificadors informàtics, amb 20 nous equipaments que permeten cobrir de forma operativa totes les places de control de les entrades i sortides de l'aeroport. En total, hi haurà 50 verificadors de passaports nous, doblegant els 46 que hi ha ara. Així mateix, en l'actualitat operen 24 màquines ABC (Automated Border Control), que escanegen de forma automàtica el passaport electrònic i l'empremta dactilar.

A més, el Govern ha reforçat els recursos humans, amb 86 nous agents de la Policia Nacional ja formats: es preveu que el reforç sigui de 144 agents abans de l'inici de la temporada d'estiu. També ha ampliat la capacitat de la línia d'enviament de dades, a 100 megues. En l'actualitat, es treballa amb la companyia proveïdora per augmentar-ho a 300 megues, la qual cosa li donarà una velocitat fins i tot superior a la necessitat real que existeix en aquests moments, segons Millo ha posat en relleu.