Enric Millo visita el Sincrotró Alba, la instal·lació científica singular més important de la zona de la Mediterrània

Enric Millo visita el Sincrotró Alba, la instal·lació científica singular més important de la zona de la Mediterrània

12/07/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha visitat avui les instal·lacions del Sincrotró Alba, una infraestructura científica de tercera generació cofinançada pel Govern d'Espanya i considerada la instal·lació científica singular més important de la zona de la Mediterrània.

La llum del sincrotrón Alba permet visualitzar l'estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats, de manera que possibilita experimentar en diferents àmbits científics, que van des del camp de la química, la física, la ciència de materials, la biologia, la nanotecnologia o el patrimoni històric i artístic.

Acompanyat per la directora del Sincrotrón Alba, Caterina Biscari, durant el seu recorregut per les instal·lacions, Enric Millo s'ha interessat per les set línies d'experimentació que aquesta infraestructura té operatives en l'actualitat. Situat al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (Cerdanyola del Vallès), el Sincrotrón Alba va entrar en funcionament l'any 2012 i des de llavors allotja usuaris oficials procedents d'institucions espanyoles i estrangeres. Està disponible per oferir servei a més d'1.000 investigadors de la comunitat acadèmica i del sector industrial cada any i genera unes 6.000 hores de llum anualment.