El Consell de Ministres aprova la modificació del Pla Rector d'Ús i Gestió de les Illes Medes i autoritza al Consorci del Pla de Rehabilitació i Equipaments de Teatres de Barcelona a destinar els seus romanents de tresoreria del 2016 als teatres de la ciutat

El Consell de Ministres aprova la modificació del Pla Rector d'Ús i Gestió de les Illes Medes i autoritza al Consorci del Pla de Rehabilitació i Equipaments de Teatres de Barcelona a destinar els seus romanents de tresoreria del 2016 als teatres de la ciutat

24/11/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha informat avui dels acords adoptats pel Consell de Ministres a l'empara de l'article 155 de la Constitució, entre els quals destaquen els següents:

1.- Modificació del Pla Rector d'Ús i Gestió de les Illes Medes

El Consell de Ministres, dins de la competència actual del Govern sobre la gestió de la Comunitat Autònoma de Catalunya segons el Reial decret 944/2017, ha aprovat avui un acord pel qual es modifica el Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) de l'àrea protegida de les Illes Medes, aprovat pel Decret 222/2008, d'11 de novembre, així com establir les regles d'aplicació durant la seva vigència transitòria i la creació del Consell Científic del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter (Girona).

L'objectiu d'aquesta decisió és establir un sistema de regulació de les immersions que permeti determinar les capacitats de càrrega pel que fa a l'activitat de busseig amb escafandre autònom (màxim d'immersions), amb la finalitat d'evitar que aquesta activitat suposi un impacte negatiu sobre les comunitats biològiques marines, i per tant contribuir a la seva conservació i/o recuperació.

Així mateix, es tracta de millorar l'actitud i la qualitat de la pràctica del busseig amb escafandre autònom perquè les immersions dels usuaris disminueixin al màxim els impactes per cops sobre el fons marí i les comunitats biològiques, i facilitar a les empreses que gestionen aquesta activitat d'immersió atendre a tots els usuaris que volen visitar i gaudir del fons submarí.

També s'aprova la creació del Consell Científic del Parc Natural com a òrgan col·laborador en la gestió del parc, entre les funcions del qual està la de proposar actuacions relacionades amb el coneixement d'aquest espai natural.

2.- Rehabilitació i dotació d'equipaments de teatres de Barcelona

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del ministre d'Educació, Cultura i Esport i portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, un Acord pel qual s'autoritza al Consorci del Pla de Rehabilitació i Equipaments de Teatres de Barcelona a destinar  els romanents de tresoreria no afectats que presenta el Consorci a 31 de desembre de 2016. Aquesta autorització és per fer front a l'augment de les sol·licituds de subvencions de la convocatòria 2017 per a la rehabilitació i la dotació d'equipaments de teatres de Barcelona.

Aquest Acord s'ha presentat per a la seva aprovació pel Consell de Ministres, de conformitat amb el Reial decret regulador dels òrgans i autoritats encarregats de complir les mesures autoritzades pel Senat quan va aprovar, el passat mes d'octubre, les mesures requerides pel Govern a l'empara de l'article 155 de la Constitució.

El Consorci del Pla de Rehabilitació d'Equipaments de Teatres de Barcelona presentava un romanent de tresoreria no afectat al final de 2016 de 163.786,30 euros, en la part que li correspon a la Generalitat de Catalunya.

Aquest Consorci és una entitat participada per l'Administració General de l'Estat i té entre les seves finalitats la de gestionar les accions relacionades amb la rehabilitació i equipament dels edificis i locals destinats a l'activitat teatral en el municipi de Barcelona.

3.- Autoritzat l'Ajuntament de Barcelona per celebrar el contracte durant deu anys del servei de transport mitjançant biciletas compartides

El Consell de Ministres ha autoritzat a l'Ajuntament de Barcelona a celebrar el contracte de serveis d'implantació, manteniment i gestió del servei de transport mitjançant bicicletes compartides (bicing 2.0), amb una durada de deu anys, amb possibilitat de pròrroga per mutu acord de les parts fins a un màxim de cinc anys.

Segons s'estipula en la Llei de Contractes del Sector Públic, els contractes de serveis no poden tenir un termini de vigència superior a quatre anys, si bé es pot preveure en el mateix contracte la seva pròrroga per mutu acord de les parts abans de la seva finalització, sempre que la durada total del contracte, incloses les pròrrogues, no excedeixi de sis anys. La celebració de contractes de serveis de durada superior pot ser autoritzada excepcionalment pel Consell de Ministres per a contractes determinats, o de forma genèrica para determinades categories.

La sol·licitud de l'Ajuntament de Barcelona per celebrar el contracte es considera justificada per raons d'interès públic, tenint en compte que el contracte es refereix a un servei de transport públic de gran importància per a la mobilitat a la ciutat i la necessitat de la durada està degudament justificada en l'expedient.

(S'adjunta referència del Consell de Ministres on s'informa d'aquests i altres acords adoptats avui en relació a Catalunya)