Acords relatius a Catalunya adoptats pel Consell de Ministres a l’empara de l’article 155 de la Constitució

19/01/2018

A proposta del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, i a l'empara de l'article 155 de la Constitució, el Consell de Ministres ha aprovat avui dos acords que autoritzen als representants de la Generalitat en els òrgans del Consorci Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) a renovar pel mateix import dues operacions d'endeutament a curt termini i tipus fix, ambdues per un import màxim de 450.000 euros i amb un termini de venciment màxim de 12 mesos. Amb aquestes dues operacions, el Consorci podrà fer front a les seves necessitats transitòries de tresoreria.

El Consell de Ministres, en aquest cas a proposta del Ministeri de la Presidència i Administracions Territorials, ha aprovat també un acord pel qual s'autoritza a l'Ajuntament del Prat de Llobregat a formalitzar un contracte de servei de neteja de l'espai públic i recollida de residus, amb mesures de contractació pública sostenible, d'igualtat entre homes i dones, així com altres aspectes socials i laborals. Aquest contracte tindrà una durada de 8 anys, amb possibilitat de pròrroga d'un any. És per aquesta raó per la qual ha estat necessària la seva aprovació pel Consell de Ministres, ja que la Llei de contractes del sector públic estableix que els contractes de serveis no podran tenir una durada superior als 4 anys, tret que, de forma excepcional, així ho aprovi el Consell de Ministres o l'òrgan autonòmic competent.

En la seva reunió d'avui, i en virtut de les mesures autoritzades pel Ple del Senat respecte de la Generalitat de Catalunya en aplicació de l'article 155 de la Constitució, el Consell de Ministres ha acordat el cessament de Laura Borràs i Castanyer com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Una vegada que  Laura Borràs i Castanyer ha adquirit la condició de diputada, conforme a l'article 23 del Reglament del Parlament de Catalunya, no pot seguir mantenint la seva condició d'alt càrrec de la Generalitat per aplicació del règim parlamentari d'incompatibilitats.

També per raons d'incompatibilitat s'ha formalitzat el cessament d'Elsa Artadi i Vila com a directora general de Coordinació Interdepartamental.