Enric Millo inaugura la jornada "Microexpressions facials i llenguatge corporal inconscient: la seva aplicació en la recerca criminal"

Enric Millo inaugura la jornada "Microexpressions facials i llenguatge corporal inconscient: la seva aplicació en la recerca criminal"

15/02/2018

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha inaugurat aquest matí la Jornada de formació per a Forces i Cossos de Seguretat "Microexpressions facials i llenguatge corporal inconscient: la seva aplicació en la recerca criminal". Li han acompanyat els subdelegats del Govern a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, Emilio Ablanedo, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, Inma Manso i Jordi Sierra, respectivament, el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, el general cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, i el secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez.

Aquest curs, impartit per una empresa especialitzada en comunicació gestual, pretén donar instruments als agents dels cossos policials per tal de, en la seva lluita diària contra la delinqüència, saber detectar i interpretar determinades reaccions físiques inconscients. Han participat uns 200 comandaments i membres de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana.

Durant la seva intervenció, el delegat del Govern ha subratllat que gràcies als cossos policials "els principis de democràcia i legalitat deixen de ser principis abstractes". "Ningú -ha assenyalat- hauria d'oblidar mai que els més vulnerables són els que més es beneficien de la vostra presència". Millo ha conclòs que "sense seguretat, no hi ha llibertat".