Enric Millo, a la Policia Nacional: "Tenim la responsabilitat de preservar la democràcia, la sobirania popular, el marc de convivència, la nostra Constitució i el nostre Estatut"

Enric Millo, a la Policia Nacional: "Tenim la responsabilitat de preservar la democràcia, la sobirania popular, el marc de convivència, la nostra Constitució i el nostre Estatut"

20/02/2018

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i el cap superior de Policia Nacional de Catalunya, Sebastián Trapote, han presidit aquest matí l'acte commemoratiu del 194 aniversari de la fundació de la Policia Nacional. Ha estat un acte solemne al qual han assistit comandaments d'aquest cos, de Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, així com l'Inspector General de l'Exèrcit, el president del Tribunal Superior de Justícia, el fiscal superior de Catalunya i els subdelegats del Govern a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, entre altres autoritats militars, de la judicatura i representants de la societat civil.

Durant la seva intervenció, el delegat del Govern ha felicitat a la Policia Nacional per la seva lluita diària contra la delinqüència a Catalunya i per les nombroses operacions realitzades en solitari o en coordinació amb altres cossos policials que han permès detenir a diversos grups vinculats a la tracta, la immigració irregular i el tràfic de drogues o d'armes. "El vostre país està orgullós de tots vosaltres, podeu estar orgullosos, la vostra actuació ha estat un autèntic servei als catalans, a tots els catalans sense excepció, i en l'acte d'avui us ho agraïm i reconeixem", ha subratllat.

El delegat del Govern ha dit ser "molt conscient" que els agents de Policia Nacional a Catalunya "heu hagut de treballar en condicions molt difícils, professional, humana i familiarment, i heu fet el vostre treball des de la profunda vocació i competència d'una de les millors policies del món".

Ha afegit que "ningú ha de portar-se a engany" perquè "protegir la nostra democràcia no és una opció, és la nostra obligació. Tenim la responsabilitat de preservar la democràcia, la sobirania popular, el marc de convivència, la nostra Constitució i el nostre Estatut".

Ningú està per sobre de la Constitució i de la llei

"Quan algunes elits creuen que estan per sobre de la llei, no hi ha un altre camí que recordar que ningú està per sobre de la Constitució", ha advertit Millo. Ha afegit que "en democràcia els problemes se solucionen parlant en el marc de les institucions i la llei i ningú està per sobre de la mateixa".

Ha recordat, en aquest sentit, que "sense seguretat no hi ha llibertat; sense la garantia que ningú es situarà per sobre de la llei, sense haver de donar comptes a la justícia, no és possible la llibertat".

Enric Millo ha asseverat que la Policia no està al servei del poder, sinó que "està al servei d'uns principis ètics i legals, està al servei de la nostra llei, de la nostra democràcia i al servei de la gent".

Per això, ha demanat als agents que segueixin sent "esperit de llei i de justícia" i sostinguin "els fonaments de la concòrdia, el respecte, la igualtat, la pau i la llibertat".

Durant l'acte s'han lliurat condecoracions a membres del Cos Nacional de Policia, d'altres cossos policials, de l'Exèrcit, de la judicatura i de la societat civil.