Enric Millo fa balanç del 155: "Les nostres prioritats han estat garantir el funcionament dels serveis públics, blindar l'atenció als sectors més vulnerables de la societat i complir amb els pagaments als empleats públics i als proveïdors"

Enric Millo fa balanç del 155: "Les nostres prioritats han estat garantir el funcionament dels serveis públics, blindar l'atenció als sectors més vulnerables de la societat i complir amb els pagaments als empleats públics i als proveïdors"

02/03/2018

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha fet avui balanç de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya remarcant que l'objectiu principal d'aquesta mesura "ha estat el restabliment de l'autogovern i de l'autonomia després de l'atac a la nostra democràcia" perpetrat pel govern de la Generalitat els dies 6 i 7 de setembre i el 27 d'octubre. "No hem d'oblidar que el Parlament va derogar mitjançant l'aprovació de les lleis de transitorietat i del referèndum el marc constitucional i estatutari d'autogovern de Catalunya i que va ser la Generalitat qui va escapçar totalment l'Estatut", ha afegit.

"Les nostres prioritats han passat per garantir el funcionament dels serveis públics a Catalunya, blindar l'atenció als sectors més vulnerables de la societat i complir amb els pagaments als empleats públics i als proveïdors", ha assegurat el delegat del Govern. Ha insistit, en aquesta línia, que "l'article 155 ha restablit l'autogovern, l'autonomia i la democràcia amb la convocatòria d'unes eleccions plurals, transparents i amb garanties, on van concórrer totes les opciónes polítiques".

Enric Millo ha posat l'accent en el fet que "hem assumit les tasques de gestió a Catalunya amb sensatesa i sentit comú, complint amb els nostres compromisos com a Govern assumits davant el Senat". Amb l'aplicació de l'article 155, "vam haver de reactivar una Generalitat absolutament paralitzada pel procés independentista, més obsessionada en la construcció d'estructures d'estat que en la consolidació de les estructures socials i de l'economia productiva".

18 CONSELLS DE MINISTRES CELEBRATS I MÉS DE 100 ACORDS ADOPTATS

Des de l'aplicació de l'article 155 s'han celebrat 18 Consells de Ministres centrats a Catalunya, en els quals s'han aprovat més d'un centenar d'acords centrats en àrees prioritàries per al benestar dels catalans i la creació d'ocupació a Catalunya. 

Enric Millo ha repassat alguns dels principals acords i decisions adoptades pel Govern d'Espanya durant aquests mesos a l'empara del 155:

  • Pagament puntual a tots els municipis de Catalunya. En total, 1.100 milions d'euros des de setembre a desembre, pagats cada mes. Els municipis arrossegaven un retard històric per cobrar de la Generalitat.
  • Tramitació urgent del pagament als beneficiaris (més de 26.000) de la renda garantida de ciutadania amb un import de 19 milions d'euros.
  • Convocatòria de la Comissió Tècnica de la Funció Pública per abonar el 20% de la paga extraordinària pendent de l'any 2012.
  • Subvencions de 10,5 milions d'euros per als serveis integrals d'orientació, acompanyament i suport a la inserció de persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental.
  • 6,2 milions d'euros per al Programa d'activació d'aturats de llarga durada,
  • Oferta d'ocupació pública parcial al cos dels Mossos d'Esquadra per 2017, mesura que permet a la Generalitat convocar 455 noves places de la policia autonòmica.
  • Convocatòria de 2.000 places per a professors, després de set anys sense cap convocatòria d'accés a la funció pública docent a Catalunya.
  • Renovació d'1.956 concerts educatius d'Infantil i Secundària.