La Delegació del Govern a Catalunya commemora el Dia Internacional de la Dona

La Delegació del Govern a Catalunya commemora el Dia Internacional de la Dona

07/03/2018

La Delegació del Govern a Catalunya ha commemorat avui el Dia Internacional de la Dona -que se celebra demà, 8 de març- amb una taula debat sobre “Dona i empresa: present i futur”. L’acte, moderat per la periodista Susana Quadrado, ha comptat amb les intervencions de la directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Anna Mercadé, i de la gerent de Polítiques del Personal Directiu i internacionalització de Seat, Patricia Collados.

Han assistit a l’acte els subdelegats del Govern a Barcelona i Girona, Emilio Ablanedo i Juan Manuel Sánchez-Bustamante respectivament, el tinent general cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, el cap superior de Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Ferran Lopez, el secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez, la coordinadora de la Unitat de Violència de Gènere de la Delegació del Govern, Mª José Ortega,  així com representants de partits polítics, del món municipal, del cos consular, d’entitats civils i de l’Administració General de l’Estat.

El subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, ha tancat l’acte demanant la implicació de totes les administracions, del sector públic i privat i del conjunt de la societat per trencar l’anomenat sostre de vidre, per eliminar la bretxa salarial i per avançar en el camí de la igualtat. “Des del Govern d’Espanya som conscients que per aconseguir una igualtat efectiva no només fa falta igualtat jurídica, no només cal capacitar a la millor generació de la nostra història, sinó que cal treballar. Cal treballar molt i seriosament, comprenent les causes reals de la desigualtat per proposar solucions reals”, ha subratllat.

Ha conclòs, en aquest sentit, que “hem d’implicar a tots en un dels majors reptes de la dignitat humana: que el talent de tots i, sobretot, de totes, no es malgasti. D’això depèn el futur de les nostres filles, del nostres fills i de la nostra societat”.