Enric Millo presenta la projecció del documental "Sands of Silence", sobre la violència sexual i el tràfic d'éssers humans

Enric Millo presenta la projecció del documental "Sands of Silence", sobre la violència sexual i el tràfic d'éssers humans

13/03/2018

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha presentat aquesta tarda la projecció del documental "Sands of Silence", de la periodista Chelo-Álvarez.Stehle. La iniciativa s'enmmarca en la campanya de sensibilització contra la violència sexual impulsada per la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona, de la Delegació del Govern a Catalunya.

Enric Millo ha aplaudit la trajectòria de la directora del documental en la defensa de la dignitat de les dones i ha lamentat, citant textualment a la pròpia Álvarez-Stehle, que cap dona està fora de perill: ni als barris més marginals del tercer món ni en l'aparent seguretat d'una família espanyola.

Espanya, ha recordat el delegat del Govern, "és una de les principals destinacions de les víctimes d'explotació sexual". En 2017 "es van realitzar 11 operacions policials per alliberar a 52 víctimes, cinc d'elles menors", ha detallat.

Per això ha agraït a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat "la seva dedicació diària al servei dels més necessitats de la nostra societat" i ha animat a Chelo Álvarez-Stehle a prosseguir amb el seu "treball incansable per donar veu a les víctimes del tràfic de dones i nens amb finalitats d'explotació sexual".

Després de la projecció del documental, a l'auditori de l'Arxiu de la Corona d'Aragó, s'ha obert un debat en el qual ha participat la directora. Chelo Álvarez-Stehle porta gairebé dues dècades denunciant la violència de gènere i el tràfic de dones a tot el món.