Acords relatius a Catalunya adoptats pel Consell de Ministres a l'empara de l'article 155 de la Constitució

Acords relatius a Catalunya adoptats pel Consell de Ministres a l'empara de l'article 155 de la Constitució

04/05/2018

A continuació es detallen els acords adoptats avui pel Consell de Ministres convocat conformement a l'Acord del Ple del Senat del 27 d'octubre pel qual s'aproven les mesures requerides pel Govern, a l'empara de l'article 155 de la Constitució:

A proposta del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública s'han aprovat els següents acords:

  • Acord pel qual s'aprova, als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per 2017, prorrogats per 2018, la modificació pressupostària del Servei Català de la Salut, per atendre els interessos derivats del préstec a favor de la fundació privada de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, per import de 9.992.118 euros.
  • Acord pel qual s'autoritza a la Universitat Pompeu Fabra a renovar pel mateix import una operació d'endeutament a curt termini per un import màxim de 10.000.000 d'euros.
  • Acord pel qual s'aprova, als pressupostos de la Generalitat de Catalunya, l'anul·lació de les despeses amb càrrec a pressupostos futurs del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), adscrit al Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, per atendre la convocatòria 2017 de subvencions per al desenvolupament d'espais de cerca de treball en l'àmbit de l'orientació per a l'ocupació, per un import total de 2.399.450 euros.
  • Acord pel qual s'aproven, als pressupostos de la Generalitat de Catalunya, les despeses amb càrrec a pressupostos futurs del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), adscrit al Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, per atendre la convocatòria 2018 de subvencions per al desenvolupament d'espais de cerca de treball en l'àmbit de l'orientació per a l'ocupació, per un import total de 2.399.450 euros.
  • Acord pel qual s'aprova, als pressupostos de la Generalitat de Catalunya, l'anul·lació de les despeses amb càrrec a pressupostos futurs del Servei Català de la Salut (CatSalut), adscrit al Departament de Salut, per un import total resultant de 6.039.242,12 euros.
  • Acord pel qual s'aprova, als pressupostos de la Generalitat de Catalunya, les despeses amb càrrec a pressupostos futurs del Servei Català de la Salut (CatSalut), adscrit al Departament de Salut, per un import total resultant de 6.039.242,12 euros.
  • Acord pel qual s'autoritza als representants de la Generalitat de Catalunya en els òrgans de govern de BIOCAT, Fundació Bioregió de Catalunya, a renovar una operació d'endeutament a curt termini per un import màxim de 600.000 euros.
  • Acord pel qual s'aprova, als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per 2017, prorrogats per 2018, la modificació pressupostària a càrrec de la secció pressupostària despeses de diversos departaments i a favor del Departament d'Interior, per atendre el programa “Objectiu 2020: un repte cap a la visió zero víctimes mortals a la xarxa viària de Catalunya”, mitjançant el Servei Català de Trànsit, per import de 237.287,43 euros.
  • Acord pel qual s'aprova, als pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2017, prorrogats pel 2018, la modificació pressupostària del Departament d'empresa i Coneixement, per atendre les obligacions tributàries de l'Institut de Recerca Aplicada de l'Automòbil (IDIADA), per import de 500.000 euros.

A proposta del Ministeri de Foment, el Consell de Ministres ha aprovat un acord pel qual es declara l'ocupació urgent dels béns i els drets afectats d'expropiació per el “Projecte de via de servei en el tram comprès pels p.k. 28+400 i 31+646 de la línia Lleida-La Pobla de Segur dels FGC. Tram: Gerb”, del terme municipal d'Os de Balaguer.

A proposta del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, el Consell de Ministres ha aprovat un acord pel qual s'autoritza l'ampliació de capital de la societat Comercial de la Forja, S.A. (COMFORSA), per part de l'Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya, S.A. (AVANÇSA), així com la modificació dels seus estatuts.