La Delegació del Govern explica les actuacions que garanteixen la seguretat i qualitat dels productes sanitaris en la Jornada "Medicaments, productes sanitaris i cosmètics en la cadena de subministraments"

La Delegació del Govern explica les actuacions que garanteixen la seguretat i qualitat dels productes sanitaris en la Jornada "Medicaments, productes sanitaris i cosmètics en la cadena de subministraments"

07/05/2018

La Delegació del Govern a Catalunya ha organitzat avui la Jornada "Medicaments, productes sanitaris i cosmètics en la cadena de subministraments", en la qual s'han repassat les actuacions que la Delegació duu a terme per garantir la qualitat i seguretat d'aquests productes i evitar l'entrada d'articles il·legals i falsificats en la cadena de subministrament. Una iniciativa didàctica que s'ha celebrat en el marc de les activitats programades amb motiu de la Setmana de l'Administració Oberta, que se celebra des del 7 al 14 de maig.

Ha inaugurat la jornada el secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez (en la imatge), qui ha explicat que "en un món cada vegada més globalitzat, i davant les possibilitats de demanda de certs productes farmacèutics, des de fa anys ha sorgit un mercat paral·lel que interacciona directament en la cadena de subministrament legal, vulnerant les garanties sanitàries i de qualitat i fins i tot comercials per introduir falsificacions".

Per això, l'objectiu de la Delegació del Govern a Catalunya amb aquesta iniciativa ha estat "exposar l'experiència de l'Àrea de Farmàcia en la seva  comesa per garantir als ciutadans que el producte que consumeix compleix amb els requisits establerts". També s'han repassat les actuacions que es duen a terme davant les possibles falsificacions dels productes farmacèutics.

Han actuat com a ponents Cristina Batlle i Susana Andueza, cap d'Àrea i cap de Servei de Farmàcia, respectivament, de la Delegació del Govern a Catalunya.

Professionals, experts i universitaris, entre el públic

A la Jornada han assistit representants i associats del Col·legi de Duanes de Barcelona, associats de l'Associació de Transitarios Expedidors Internacionals (ATEIA), professors i alumnes del postgrau d'expert en productes sanitaris de la Universitat de Barcelona, així com tècnics qualificats d'empreses del sector sanitari, cosmètic i medicaments.