Jornada "Programa d'ajuda alimentària per a les persones més desfavorides", en la Subdelegació del Govern a Lleida

Jornada "Programa d'ajuda alimentària per a les persones més desfavorides", en la Subdelegació del Govern a Lleida

10/05/2018

La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha presentat aquest matí la Jornada "Programa d'ajuda alimentària per a les persones més desfavorides", que s'emmarca dins de la Setmana de l'Administració Oberta, del dia 7 al dia 11 de maig, que promou el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

Aquesta iniciativa, que s'organitza simultàniament als 75 països que formen part de l'Aliança per al Govern Obert, té com a objectiu traslladar a la societat el funcionament de les Administracions modernes, obertes, properes i transparents per al ciutadà.

La Jornada d'avui, que ha comptat amb la participació d'unes 30 persones, ha permès explicar la gestió del Programa d'Ajuda Alimentària, cofinançat pel Fondo d'Ajuda Europea als desfavorits (FEAD) de la Unió Europea, que aporta el 85% del pressupost, i pel Govern d'Espanya, que aporta el 15% restant. La gestió espanyola del Programa Operatiu d'Ajuda Alimentària recau en el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient a través del Fons Español de Garantia Agrària (FEGA), que és l'organisme competent en la compra dels aliments mitjançant procediment de licitació pública. El Banc d'Aliments de Lleida i Creu Roja Lleida són les entitats encarregades del repartiment a prop de seixanta entitats.

La subdelegada del Govern, Inma Manso, ha explicat en la presentació que "l'objectiu d'aquesta Jornada és posar en valor la tasca que l'Estat fa en favor dels més desfavorits, visualitzar fins a on es pot arribar quan les administracions i les entitats treballen juntes i agrair la labor humanitària que realitzen els voluntaris de les entitats que col·laboren al Programa".

El Programa d'Ajuda Alimentària a Lleida va repartir l'any 2017 un total de 909.840 quilos d'aliments per un valor econòmic de 860.573 euros. Aquests aliments es van repartir a 19.210 persones. Quant a Catalunya, els aliments repartits van ser 11.880.477 quilos amb un valor econòmic d'11.181.671 euros i un total de 222.571 beneficiaris.

En la Jornada han intervingut tècnics de la Subdelegació del Govern, representants del Banc d'Aliments Lleida i de Creu Roja Lleida, així com un representant d'Arrels Sant Ignacio, una de les entitats de distribució que col·labora al Programa.