La Delegació del Govern explica als veterinaris els tràmits per a la certificació veterinària d'animals de companyia en viatges internacionals

La Delegació del Govern explica als veterinaris els tràmits per a la certificació veterinària d'animals de companyia en viatges internacionals

10/05/2018

Sota el títol "Certificació veterinària d'animals de companyia en viatges internacionals", la Delegació del Govern a Catalunya ha celebrat avui una jornada en el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona dirigida en concret als professionals del sector que exerceixen el seu treball en el camp de la clínica veterinària.

El director de l'Àrea d'Agricultura i Pesca de la Delegació del Govern a Catalunya, José Luis Guarga, ha estat encarregat de presentar la jornada que, com ha destacat, "té l'objectiu de donar a conèixer els tràmits en la certificació veterinària, les condicions sanitàries que han de complir els animals quan viatgen a tercers països i el paper que exerceix el col·lectiu de veterinaris clínics en el procés de certificació i en la labor informativa cap als seus clients, els propietaris de mascotes".

Compliment de requisits sanitaris i certificació veterinària

El compliment dels requisits sanitaris i d'identificació en els moviments de mascotes té com a fi evitar situacions que puguin suposar un risc sanitari greu, tant per als animals, com per a les persones; per això és necessària una certificació veterinària que garanteixi les condicions sanitàries de l'animal que viatgi als tercers països.

El president de el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, Josep A. Gómez Muro, ha estat l'encarregat de tancar la jornada.