La Delegació del Govern organitza una jornada sobre la situació del sector de la pirotècnia a Catalunya

La Delegació del Govern organitza una jornada sobre la situació del sector de la pirotècnia a Catalunya

11/05/2018

Amb l'objectiu d'apropar el sector de la pirotècnia al consumidor final, la Delegació del Govern a Catalunya, que ostenta les competències en aquest àmbit, ha organitzat la Jornada "Situació del sector de la pirotècnia a Catalunya". L'objectiu de la sessió, segons ha recalcat el secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez, "és apropar el sector de la pirotècnia als ciutadans de manera que, coneixent les diverses competències que desenvolupa l'Administració General de l'Estat en aquesta matèria, puguin gaudir del seu ús amb total seguretat".

Sota la batuta del director de l'Àrea d'Indústria i Energia de la Delegació del Govern a Catalunya, Lluís Terradas, al llarg de la jornada s'ha analitzat la reglamentació i problemàtica del sector i s'ha compartit amb el nombrós públic assistent els assajos que es duen a terme per determinar si un producte es pot o no comercialitzar i sota quines condicions d'ús.

A l'acte, a més d'empreses del sector (fabricants, distribuïdors i venedors), han assistit tècnics i representants de diversos municipis catalans, de la direcció general de Cultura i Associacionisme Cultural de la Generalitat i de la Federació Agrupació de Bestari Festiu i Popular de Catalunya, així com membres de diversos grups de diables i representants de tallers de pirotècnia.

La jornada, que s'ha celebrat dins dels actes de la Setmana de l'Administració Oberta, ha conclòs amb uns consells pràctics per a l'ús del material pirotècnic i amb un col·loqui final.