Portes obertes en l'històric Palau Montaner, seu de la Delegació del Govern a Catalunya

Portes obertes en l'històric Palau Montaner, seu de la Delegació del Govern a Catalunya

12/05/2018

Amb motiu de la Setmana de l'Administració Oberta, la Delegació del Govern a Catalunya ha realitzat avui una jornada de portes obertes guiada per la Fundació Antoni Tàpies.

La Delegació del Govern a Catalunya té la seva seu en l'històric Palau Montaner. Des del punt de vista artístic-cultural, el Palau Montaner constitueix una de les principals manifestacions de l'arquitectura modernista de la ciutat de Barcelona. Dissenyat en 1889 per Josep Domènech i Estapà, amb les obres ja en marxa van sorgir una sèrie de desavinences entre l'arquitecte i el propietari, que van desembocar en la ruptura del contracte. Va ser Lluís Domènech i Montaner, nebot del propietari i constructor de l'edifici de l'Editorial Montaner i Simón, qui es va fer càrrec del projecte i va finalitzar les obres del Palau Montaner.

La Delegació del Govern va subscriure un conveni de col·laboració amb la Fundació Antoni Tàpies que estableix una sèrie de visites guiades per determinades dependències de l'històric edifici. El Palau Montaner té un doble interès per la Fundació Antoni Tàpies. L'actual seu de la Delegació del Govern era la vivenda de la família Montaner, -l'editorial de la qual, Editorial Montaner i Simón- se situava a l'edifici del carrer Aragó que ocupa la Fundació Antoni Tàpies.