La Delegació del Govern organitza unes jornades per a experts en vacunació internacional amb l'objectiu de millorar i harmonitzar la qualitat assistencial als viatgers

La Delegació del Govern organitza unes jornades per a experts en vacunació internacional amb l'objectiu de millorar i harmonitzar la qualitat assistencial als viatgers

14/05/2018

L'Àrea de Sanitat i Política Social de la Delegació del Govern a Catalunya, concretament l'equip mèdic-sanitari de Sanitat Exterior, ha organitzat les XII Jornades de les Unitats de Vacunació Internacional, que s'han desenvolupat a la seu del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

La directora de l'Àrea de Sanitat i Política Social de la Delegació del Govern a Catalunya, la doctora Carmen Aramburu, ha obert i moderat la jornada, en la qual ha participat el sotsdirector general de Sanitat Exterior del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, Fernando Carreras, qui ha detallat les competències exclusives de l'Estat en matèria de Salut Pública en frontera. Entre aquestes competències exclusives en Sanitat Exterior s'inclouen totes aquelles activitats que es realitzen als Centres de Vacunació Internacional dependents del Ministeri.

En la jornada s'han establert dues taules de treball. En la primera, sobre vacunació, s'han exposat les últimes novetats i actualitzacions en aquest camp per combatre malalties com la ràbia, el xarampió i la febre groga. També s'han analitzat aspectes importants de salut pública, com la vacunació en adults en situació risc.

En la segona taula de treball s'ha presentat la nova Guia consensuada sobre Malària, estructurada pels diferents Continents, que ha estat elaborada per un grup d'experts d'aquestes unitats de tota Espanya, a través de la SEMTSI (Societat Espanyola de Medicina Tropical i Salut Internacional).

L'objectiu d'aquestes jornades, a les quals han assistit experts en vacunació internacional i empleats de les diferents unitats de Vacunació Internacional de tota Catalunya, ha estat revisar i actualitzar el treball diari d'aquests professionals i posar en comú els reptes que afronten diàriament en el compliment del seu treball en les unitats d'Atenció al Viatger, amb la finalitat de millorar i harmonitzar la qualitat assistencial als viatgers internacionals.