El subdelegat del Govern a Girona es reuneix amb la interlocutora social nacional contra el tràfic d’éssers humans per coordinar actuacions

El subdelegat del Govern a Girona es reuneix amb la interlocutora social nacional contra el tràfic d’éssers humans per coordinar actuacions

16/05/2018

El subdelegat del Govern d’Espanya a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, s’ha reunit aquest migdia amb la interlocutora social nacional contra el tràfic d’éssers humans, Raquel Amayas, per coordinar actuacions a la província en favor de les víctimes d’aquest delicte i contra les xarxes d’explotació.

El subdelegat del Govern a Girona ha remarcat que “el tràfic d’éssers humans, que té com a principals víctimes dones i menors d’edat, és un delicte que vulnera els drets a la dignitat, a la llibertat, a la integritat física, al dret a la seguretat i a la igualtat”.

Així mateix, el subdelegat del Govern ha recordat que “el 15 de juny del 2016 la Secretaria d’Estat de Seguretat va dictar una instrucció sobre actuacions de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat en la lluita contra el tràfic d’éssers humans i en la col·laboració amb les organitzacions amb experiència acreditada en l’assistència a les víctimes”.

En aquest sentit, Sánchez-Bustamante ha explicat que “a la província de Girona, des del Govern d’Espanya treballem conjuntament amb ONG especialitzades en assistència a víctimes de tràfic d’éssers humans, mitjançant les quals s’ofereix atenció social, psicològica, sanitària, jurídica, formativa i d’inserció laboral”.

D’altra banda, el subdelegat del Govern ha destacat que “la Delegació del Govern per la Violència de Gènere estableix una guia de recursos per a l’atenció a víctimes de tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual”.

“També cal remarcar que el Pla Integral de Lluita contra el tràfic de dones i menors amb finalitats d’explotació sexual 2015-2018, aprovat el 18 de setembre del 2015 al Consell de Ministres, estableix el full de ruta per al desenvolupament d’actuacions dirigides a la lluita contra aquest tipus de delicte”, ha afegit Sánchez-Bustamante.

A la reunió, que ha tingut lloc a la Subdelegació del Govern a Girona, també han assistit la cap de la Unitat de Violència envers la Dona, Montse Viñas, i representants del Cos Nacional de Policia a la província.