Enric Millo demana per carta als alcaldes i alcaldesses de Catalunya que "mantinguin la neutralitat en la gestió dels espais públics"

Enric Millo demana per carta als alcaldes i alcaldesses de Catalunya que "mantinguin la neutralitat en la gestió dels espais públics"

22/05/2018

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha dirigit avui una carta als alcaldes i alcaldesses de Catalunya demanant-los que, en virtut del principi de neutralitat de l'actuació de totes les administracions públiques que consagra la Constitució, "mantinguin la neutralitat en la gestió dels espais públics dels que són competents i responsables".

Enric Millo recorda que "l'incompliment d'aquesta objectivitat i neutralitat en l'ocupació de determinats espais públics ha ocasionat, en alguns casos, una ruptura de convivència, que fins i tot ha acabat derivant, en ocasions, en enfrontaments entre ciutadans".

En els darrers mesos, subratlla Millo, "els carrers i places dels nostres municipis, i fins i tot les façanes d'alguns edificis públics, estan essent ocupades per simbologia partidista. En els darrers dies, aquest fenomen s'ha anat estenent a altres àmbits com són les platges del litoral".

A la carta, el delegat del Govern insisteix que els espais públics "són de tots els ciutadans i no només d'aquells que expressen una determinada opció política, sigui quina sigui".