Teresa Cunillera: “El compromís contra la violència masclista es fa amb un Govern que passa de les paraules als fets i dota de pressupost les mesures i les lleis oportunes”

Teresa Cunillera amb els premiats

23/11/2018


La delegada del Govern a Catalunya i els subdelegats a Girona, Lleida i Tarragona han lliurat distincions a persones i organitzacions que s'han destacat pel seu compromís amb l'eradicació de la violència de gènere. Entre les homenatjades, Irene, una víctima de maltractament que es va convertir en lluitadora incansable contra aquesta xacra molt abans que existís legislació contra la violència masclista.


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha presidit aquest divendres l'acte de lliurament de distincions commemoratives del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona que aquest any ha arribat a la seva sisena edició. L'acte ha tingut lloc a l'auditori del Centre Nacional de Condicions de Treball a Barcelona i ha reconegut a diverses organitzacions i persones compromeses amb l'eradicació de la violència de gènere en les seves diferents manifestacions.

La delegada del Govern ha felicitat l'encomiable labor que realitzen els premiats. “Gràcies per la vostra encomiable labor” –ha dit–, al mateix temps que ha apel·lat “al compromís conjunt de totes les institucions i cossos i forces de seguretat en la lluita contra la violència masclista”.

La delegada ha enaltit el compromís “ferm i clar” del Govern contra aquesta xacra: “Un compromís contra la violència masclista que es fa amb un Govern que passa de les paraules als fets i dotant de pressupost les mesures i les lleis oportunes”.

Finalment, Teresa Cunillera ha tingut paraules d'agraïment i reconeixement per a la Unitat de Coordinació contra la Violència vers la Dona de Catalunya i les diferents unitats que operen des de la seu de la Delegació del Govern a Catalunya i, de manera descentralitzada, també en cadascuna de les subdelegacions provincials. Cunillera també ha lliurat una distinció a la Coordinadora d'aquesta Unitat en la Delegació del Govern, María José Ortega.

La labor d'aquestes unitats té per objectiu, entre altres, el seguiment, revisió i coordinació institucional en l'estudi de cada cas en procés de recerca; la recopilació i remissió d'informació a la Direcció general contra la Violència de Gènere; la coordinació dels recursos i serveis de l'Administració General de l'Estat per a l'atenció de situacions de violència vers la dona; la col·laboració amb les administracions autonòmiques i locals per a l'elaboració i impuls de protocols de coordinació interinstitucional, així com el foment de convenis de col·laboració.

Han rebut reconeixement les següents entitats i persones:

  • Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte de Girona. Ha lliurat la distinció el subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon.
  • Joan Torralba García. Ha lliurat la distinció el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté.
  • Casal de la Dóna, Regidoria de Seguretat Ciutadana i dels polítiques pel civisme i la igualtat de l'Ajuntament de Lleida. Ha lliurat la distinció el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín.
  • Empresa Comunicació Gestual. Ha lliurat la distinció el secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez.
  • Irene,víctima de violència de gènere. Ha lliurat la distinció la delegada del Govern, Teresa Cunillera.