Teresa Cunillera: “No pot haver la més mínima comprensió cap a la prostitució perquè cap dona tria aquest camí lliurement”

Acte de presentació del documental sobre la prostitució i la tracta "El *proxeneta" de Mabel Lozano

11/12/2018


La delegada del Govern a Catalunya reclama a la societat el rebuig total cap al negoci de l'explotació sexual; demana comprensió i solidaritat amb les víctimes i insisteix en la importància d'educar a nens i a joves en la igualtat


“Hem estat massa temps mirant cap a un altre costat; ha arribat el moment de plantar cara a l'explotació sexual. No pot haver-hi la més mínima compressió cap al negoci de la prostitució perquè cap dona tria aquest camí lliurement”. Amb aquestes paraules, la Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha deixat clar el missatge de rebot frontal al negoci de la prostitució que esclavitza a milers de dones i reporta enormes beneficis a màfies organitzades.

En la presentació del documental “El Proxeneta”, de la directora Mabel Lozano, la delegada del Govern ha tingut paraules d'agraïment per a la pròpia autora “per revelar la història real de la prostitució en tota la seva cruesa”, i per a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, “que actuen amb determinació davant la comissió dels delictes relacionats amb l'explotació sexual”.

També ha destacat la important labor que realitzen les Unitats contra la Violència de Gènere de Catalunya per sensibilitzar a la societat, i en la qual s'emmarca la projecció del documental de Mabel Lozano. Abans de cedir-li la paraula, Teresa Cunillera ha recordat la importància del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere que van ratificar fa un any els diferents Grups Parlamentaris, les Comunitats Autònomes i les Entitats Locals representades en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.  El Pacte d'Estat suposa la unió d'un gran nombre d'institucions, organitzacions i persones expertes en la formulació de mesures per a l'eradicació de la violència sobre les dones. “Represento a un Govern compromès amb la feminisme i la igualtat que dedica recursos a ajudar a les dones a decidir sobre les seves vides”, ha conclòs.

Per la seva banda, Mabel Lozano ha agraït la implicació de la Delegació del Govern a Catalunya pel suport a la projecció del documental, que s'ha pogut veure a les quatre capitals de província. En la seva intervenció inicial, ha deixat clar que a una dona víctima de la tracta se li estan violant tots els drets humans i ha animat a les autoritats a mantenir el compromís actiu amb la denúncia i persecució de la tracta.

La projecció d'aquest documental forma part d'un conjunt d'accions impulsades per la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona de Catalunya, integrada en la Delegació del Govern.