L'Estat transferirà a Catalunya 50 milions d'euros per a actuacions d'eficiència energètica de pimes i grans empreses

07/05/2019

L'Institut per a la Diversificació i Estalvi Energètic, dependent del Ministeri de Transició Ecològica, realitzarà el seguiment del pla


L'Institut per a la Diversificació i Estalvi Energètic (IDAE) adscrit al Ministeri per a la Transició Ecològica ha publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) un programa d'ajudes dirigit a pimes i grans empreses del sector miner, industrial, energètic i de tractament de residus.

El programa està dotat amb un total de 307,6 milions d'euros, dels quals a Catalunya li corresponen 49,93 milions. Es tracta de fons objecto de cofinançament amb aportacions del Fons FEDER 2014-2020, dins del Programa Operatiu Pluriregional d'Espanya.

Les actuacions que podran finançar-se seran aquelles que es destinin a la millora de la tecnologia en equips i dels processos industrials, així com les dirigides a la implantació de sistemes de gestió energètica en pimes i grans empreses.

En tots dos casos, les actuacions proposades han d'aconseguir una reducció de les emissions de CO2 i del consum d'energia final, amb uns màxims de 14,379 €/TEP (Tona Equivalent al Petroli d'estalvi anual energètic), en el primer dels casos, i de 14,501 €/TEP, en el segon dels dos tipus d'actuació que són objecte del programa.

Les indústries podran rebre subvenció de fins al 30% (grans empreses), de fins al 40% (mitges empreses) i de fins al 50% (petites empreses). La Generalitat haurà de convocar el programa entre els propers 4 mesos publicant-ho en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) i la vigència del mateix finalitzarà el 31 de desembre de 2020. Les ajudes no executades ni compromeses en aquesta data definitiva hauran de ser retornades a l'IDAE per part de les comunitats autònomes que ho gestionaran.