El Ministeri de Sanitat destina a Catalunya 1,2 milions d´euros en matèria de drogodependències

El Ministeri de Sanitat destina a Catalunya 1,2 milions d´euros en matèria de drogodependències

04/01/2021

  • Aquesta partida es transfereix a la Generalitat perquè desenvolupi les polítiques dedicades a drogodependències i altres addiccions al territori
  • Se sumeixi als 1,3 milions d'euros que es van aprovar en la Conferència Sectorial del Pla Nacional sobre drogues a principis de setembre

 

El Ministeri de Sanitat destina a Catalunya 1.239.000 euros en matèria de drogodependències i amb càrrec al Fons de Béns Decomissats. Aquesta partida es transfereix a la Generalitat per al desenvolupament de programes orientats a la reducció de danys en persones consumidores de drogues en situació d'exclusió social per un import de 944.000 euros i,  altres 295.000 euros, que es destinaran a intervencions preventives per reduir l'impacte del consum de drogues.

Les Comunitats Autònomes són les destinatàries dels recursos del Fons per al desenvolupament i execució dels plans i programes de drogues. Així, la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues assumeix el finançament dels referits programes i la Generalitat assumeix el compromís material de la seva execució. El conveni entre ambdues administracions també estableix que la *Conselleria de *Salut remetrà a la Taula de Coordinació d'Adjudicacions un informe final i d'avaluació del desenvolupament dels programes.

 

1,3 milions d'euros a Catalunya per a polítiques de drogodependències i altres addiccions

El Ministeri de Sanitat també ha destinat aquest any 1.384.205 milions a Catalunya perquè s'executin polítiques de drogodependència tal com es va aprovar en el ple de la Conferència Sectorial del Pla Nacional sobre drogues a principis de setembre. Aquesta quantitat, que es contempla als Pressupostos Generals de l'Estat i es transfereix a la Generalitat, està destinada a sufragar programes d'atenció directa a addiccions, programes de prevenció, d'atenció a famílies, de rehabilitació i reinserció social i laboral. Catalunya és la segona comunitat autònoma que més fons rep.