Catalunya rebrà 2.236 M€ del Fons de Finançament a CCAA per al quart trimestre de 2021

Catalunya rebrà 2.236 M€ del Fons de Finançament a CCAA per al quart trimestre de 2021

08/10/2021

Catalunya rebrà 2.236 M€ del Fons de Finançament a CCAA per al quart trimestre de 2021

  •  En total, les Comunitats Autònomes rebran 5.025,09 milions d'euros

8 d'octubre de 2021.- El Govern, a través de la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics (CDGAE), ha acordat assignar a les Comunitats Autònomes per al quart trimestre de 2021 un total de 5.025,09 milions d'euros amb càrrec al Fons de Finançament a les Comunitats Autònomes.

Catalunya rebrà 2.236,75 milions d'euros procedents d'aquests fons.

En concret, es destinen 4.528,21 milions d'euros al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i 496,88 milions d'euros al compartiment Facilitat Financera (*FF).

L'import total de 5.025,09 milions d'euros es repartirà entre les CCAA adherides al Fons de Finançament de la següent manera:

Les comunitats d'Andalusia i Canàries van sol·licitar la seva adhesió al compartiment de Facilitat Financera, sol·licituds que van ser acceptades pel Ministeri d'Hisenda. Posteriorment, la comunitat canària va comunicar la seva renúncia a l'adhesió al citat compartiment.

Les comunitats adscrites al compartiment Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) són Aragó, Balears, Cantàbria, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Múrcia, La Rioja i Comunitat Valenciana. Balears no ha sol·licitat per a aquest trimestre finançament del FLA i, atenent a aquesta petició, no s'ha realitzat l'assignació corresponent al quart trimestre.

A més de la distribució aprovada avui, cal recordar que les Comunitats Autònomes d'Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Múrcia, La Rioja i Comunitat Valenciana estan adherides al compartiment Fons de Liquiditat REACT- UE per 2021. Aquest nou compartiment és una eina que permet a les Comunitats que ho han sol·licitat una bestreta d'aquests recursos per facilitar liquiditat i per al ràpid desplegament i absorció d'aquestes ajudes comunitàries.

Comptant amb l'aprovat avui a CDGAE, els recursos assignats durant 2021 per cobrir les necessitats financeres de les Comunitats per 2021 ascendeixen a 36.937,05 milions.

L'aprovació d'aquest acord reafirma el compromís del Govern amb les CCAA i reforça el paper del Fons de Finançament a Comunitats Autònomes, que aporta liquiditat als territoris a molt baix cost, fins i tot en moments com l'actual, amb les dificultats econòmiques existents.

Pot consultar aquí les dades dels mecanismes extraordinaris de finançament: https://www.hacienda.gob.es/es-es/paginas/pagenotfound.aspx?requesturl=https://www.hacienda.gob.es/es-%20ÉS/*CDI/*Paginas/*SistemasFinanciacionDeuda/*InformacionCCAAs/*Mecanismosdefinan%20*ciacion.*aspx

NOTA_DE_PREMSA_FONS.pdf0