El Ministeri d'Educació i Formació Professional destina més de 4M€ a Catalunya per a projectes d'innovació en FP

El Ministeri d'Educació i Formació Professional destina més de 4M€ a Catalunya per a projectes d'innovació en FP

17/12/2021

El Ministeri d'Educació i Formació Professional destina més de 4M€ a Catalunya per a projectes d'innovació en FP

  • 23 projectes catalans d'innovació aplicada i transferència del coneixement en matèria de Formació Professional han rebut ajudes del Ministeri
  • Es tracta de projectes col·laboratius capaços de generar valor, compartir i mobilitzar coneixements per a contribuir a la modernització de la Formació Professional a Espanya
  • Aquesta iniciativa pretén impulsar la coresponsabilitat entre centres de FP i empreses, seguint un dels eixos fonamentals del Pla de Modernització de la Formació Professional i de la futura Llei de FP

Barcelona, 17 de desembre de 2021. El Ministeri d'Educació i Formació Professional (MEFP) ha destinat més de 23,8 milions d'euros al desenvolupament de projectes d'innovació i recerca aplicades i transferència de coneixement en l'àmbit de la Formació Professional. Aquestes ajudes, procedents del component 20 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, serviran per finançar fins a 141 iniciatives desenvolupades per més de 600 centres de FP, empreses i altres entitats lligades a la Formació Professional de tot el país.

Catalunya rebrà més de 4M€ d'aquestes ajudes que serviran per a finançar 23 projectes catalans.

Amb aquesta actuació, el MEFP pretén impulsar la innovació i la transferència de coneixement entre professorat, alumnat i treballadors de les empreses participants per a la millora de la qualitat de la Formació Professional a Espanya. La iniciativa, que s'emmarca en el Pla de Modernització de la Formació Professional, suposa una important eina per impulsar la coresponsabilitat entre administracions, centres i empreses, seguint un dels eixos fonamentals de la futura Llei de FP, aprovada ahir pel Congrés dels Diputats.

Del total de les 228 propostes rebudes entre juny i agost d'aquest any, el Ministeri ha seleccionat 141 (consultar annex) per la seva capacitat per afegir valor a la Formació Professional i el seu potencial per generar, compartir i mobilitzar coneixements. Entre les iniciatives, destaquen les referides a la indústria 4.0, l'internet de les coses, robòtica col·laborativa, fabricació intel·ligent, digitalització i impressió 3D, maneig d'@dron o intel·ligència artificial.

Els projectes requereixen la participació de, almenys, dos centres de Formació Professional situats en comunitats autònomes diferents i una empresa, fundació, associació o entitat, públiques o privades, fins a un màxim de tres. Així, podran intervenir fins a un total de cinc participants per cadascun d'ells.

La quantia màxima per projecte és de 220.000 euros, amb ajudes superiors als 50.000 euros per cadascun dels centres que participin i de 20.000 euros en el cas d'empreses o entitats, incloses aquelles que concorrin en qualitat de centres de FP per a l'ocupació.

Annex_beneficiaris_*PIFP.pdf