La delegada del Govern, Maria Eugènia Gay, realitza una visita institucional a Girona

La delegada del Govern, Maria Eugènia Gay, realitza una visita institucional a Girona

22/02/2022

  • Maria Eugènia Gyi ha posat en valor la “importància del treball de les administracions i la necessitat d'anar de la mà per treballar en favor dels interessos de la ciutadania”
  • Ha mantingut una reunió de treball amb la *Federació d'*Associacions d'*Hosteleria i es conjura per donar un impuls al sector que veu clau per “aixecar Catalunya novament”

Girona, 22 de febrer de 2022.- La Delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay ha realitzat aquest dimarts una visita de caràcter institucional a Girona on s'ha reunit amb representants de les administracions i, a més, ha mantingut un encontre amb representants de l'hostaleria de la província.

A la seva arribada, juntament amb el subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon, han realitzat la visita institucional a l'Ajuntament de Girona, on han mantingut una trobada amb l'alcaldessa, Marta Madrenas, al que també ha assistit el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, en una reunió en la qual han tractat diversos temes que afecten a la ciutat.

Després d'aquesta reunió, la delegada i el subdelegat han visitat la Diputació de Girona, on Gay ha posat en valor la “diligència i vocació de servei” del seu president Miquel Noguer i ha signat en el llibre d'honor de l'ens supramunicipal.

Més tard, s'ha dirigit a la Subdelegació del Govern a Girona, on el subdelegat li ha presentat al seu equip, ha pogut conèixer de primera mà el treball que duen a terme tots els empleats de l'Administració General de l'Estat i també ha signat en el llibre d'honor.

Gay i *Bramon han mantingut un encontre en el qual han abordat els principals reptes que té Girona i han posat en valor les inversions realitzades per part del Govern a la província.

Prova del compromís de l'Executiu amb les inversions a Girona és l'impuls a la creació d'una Arxiu Provincial, amb una inversió de 14.266.000 euros distribuïts plurianualment fins a 2025, que ha d'albergar tota la documentació que ara mateix està dipositada en el *Convent de Sant Josep en el Barri *Vell de Girona; una infraestructura demandada per la ciutadania i amb la qual el Govern d'Espanya està plenament compromès.

Un equipament que va en la línia de la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola, que va suposar una inversió per part del Govern de 15.579.320 euros, que posa a la disposició de la ciutadania de tota la província un espai d'ús bibliotecari de 6.825 m2 i que en 2020 explicava ja amb més de 49.000 usuaris registrats.

Posteriorment, ha mantingut una reunió de treball amb la Federació d'*Associacions d'*Hosteleria de Comarques de Girona amb els quals ha abordat els principals reptes del sector i amb els quals la delegada s'ha conjurat per donar un impuls especialment ara que la fi de la pandèmia tornarà a permetre la mobilitat i en una província on el turisme és una peça clau del desenvolupament econòmic.

“Vull escoltar-vos. Saber de manera directa quina és la vostra realitat. La situació de les vostres empreses. Conèixer les vostres necessitats. Canalitzar les vostres demandes”, ha transmès la delegada.

Els plans de Sostenibilitat Turística continguts en les línies *Next Generation han  concedit en 2021 subvenció per a set projectes importants -cinc ajuntaments i dos consells comarcals- a les comarques gironines per valor de prop de 27 milions d'euros. Aquesta línia té la previsió d'ampliar la dotació en els propers tres anys.

El programa de Planes de Sostenibilitat Turística en destinació tenen com a objectiu avançar cap a la transformació de les destinacions turístiques cap a un model basat en la sostenibilitat ambiental, socioeconòmica i territorial.

“S'ha fet molt des del Govern d'Espanya, amb l'impuls i la prolongació dels ERTES i l'ajudes a empreses, per reflotar l'economia i també amb eines com els fons Next Generation”, ha conclòs la delegada, que ha emplaçat als assistents a ha “aixecar Catalunya novament”.