La delegada del Govern, M. Eugènia Gay, presideix la inauguració de les noves instal·lacions del Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Tarragona

La delegada del Govern, M. Eugènia Gay, presideix la inauguració de les noves instal·lacions del Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Tarragona

14/03/2022

  •  Ho ha fet conjuntament amb del secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez Ruiz
  • Les noves instal·lacions se situen en el moll Cantàbria s/n, tenen una superfície d'1.951,87 m2
  •  M. Eugènia Gay ha destacat que “aquestes instal·lacions serviran per millorar la protecció de la costa tarragonina en tots els àmbits possibles”

Tarragona 14 de març de 2022.- La delegada del Govern a Catalunya, M. Eugènia Gay, ha presidit la inauguració, aquest dilluns, de les noves instal·lacions del servei marítim provincial de la Guàrdia Civil de Tarragona.

Ho ha fet al costat del secretari de l'Estat de Seguretat, Rafael Pérez Ruiz. L'acte també ha comptat amb la presència de la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez; el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté; el General de brigada, Cap de la 7ª zona de la Guàrdia Civil, Luis Tovar.

L'acte ha començat amb la intervenció de la delegada del Govern, que ha fet un especial esment a la directora general de la Guàrdia Civil, i ha destacat l'orgull “” que suposa que sigui una dona qui dirigeixi aquest cos armat per primera vegada en la història.

La delegada ha posat en valor el paper de la Guàrdia Civil a Catalunya, especialment a la província Tarragona, que “solament en els últims 5 anys ha realitzat més de 600 controls, més de 100 registres i més d'una quarentena de rescats”. A més, ha afirmat que resulta essencial el treball en coordinació amb la resta de cossos i forces amb competència en el mar: Salvament Marítim, Marina Mercant, Duanes, Medi ambient, Pesca i l'Armada.

El Servei Marítim de la Guàrdia Civil realitza funcions de policia Administrativa, Servei Fiscal i de Policia Judicial en el mar territorial d'Espanya des de l'any 1991. En aquesta Província de Tarragona el Servei Marítim es va implantar l'any 1997.

Les noves instal·lacions se situen en el moll Cantàbria s/n, tenen una superfície d'1.951,87 m2 (superfície total construïda de l'edifici 948,70 m2 i superfície ajusto, pàrquing exterior cobert, espai exterior embarcacions i vies d'accés d'1.497,17 m2), i estan compostes per dues zones diferenciades. D'una banda, l'edifici i zona de l'entorn barrat i, per una altra, la zona d'atraqui de les embarcacions. La zona de l'edifici i el seu entorn barrat comprèn l'edifici de dues plantes amb planta coberta destinada a instal·lacions, una zona de pàrquing exterior cobert, una zona d'espai exterior per a embarcacions i dos magatzems.

cal ressenyar que, en els últims 5 anys, la citada Unitat ha realitzat un total de 6.619 controls i identificacions en la costa de Tarragona, 1.100 inspeccions i registres en diferents embarcacions i 44 auxilis i rescats de diversa índole.