Roger Sales: “És un honor i un plaer acceptar aquest càrrec, que es fonamentarà en tres pilars: treball, lleialtat i humilitat”

Palmer, es dirigeix als presents durant la presa de possessió

09/01/2015

El nou director insular de l'Administració General de l'Estat a Eivissa i Formentera ha pres possessió avui en un acte presidit per la delegada del Govern en Illes Balears / Palmer li ha demanat “treball, lleialtat institucional i màxima coordinació amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que tan bona labor estan desenvolupant a les Pitiüses”


Roger Sales Traver ha pres possessió aquest migdia com a director insular de l'Administració General de l'Estat (AGE) a Eivissa i Formentera, en un acte celebrat a la capital eivissenca presidit per la delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer.

En presència de les autoritats de les Pitiüses, l'inspector cap de la Policia Nacional ha volgut en primer lloc “donar les gràcies a totes les persones que han fet possible aquest nomenament. Espero correspondre a la confiança que han dipositat en la meva persona”. També ha volgut agrair “la bona labor de l'anterior director insular i tenir un emotiu reconeixement a la qual va ser secretària general d'aquesta casa durant molts anys, Margarita Monjo”.

El ja nou director insular de l'Estat a Eivissa i Formentera ha assenyalat que “és un honor i un plaure acceptar aquest càrrec, càrrec que es fonamentarà en tres pilars: treball, lleialtat i humilitat. Assumeixo l'encomana d'aquesta Adreça Insular amb molta il·lusió i responsabilitat”.

Sales ha afegit que “una època de molta dificultat tant a nivell econòmic com a social ens exigeix un canvi important de mentalitat i de treball per afrontar els nous projectes que ens exigeix Espanya. Per fer-los realitat és fonamental que totes les administracions ja siguin a nivell central, autonòmic o local, treballin en estreta col·laboració. És hora de caminar junts, de cooperació i no d'enfrontaments”.

El nou director insular de les Pitiüses s'ha compromès a “prendre les mesures pertinents per portar a bon terme les funcions que se m'encomanin. Missió primordial d'aquesta Adreça Insular és garantir el lliure exercici dels drets i llibertats fonamentals dels espanyols. I directament relacionat amb això està la lluita contra la delinqüència”.


Imatge de seguretat i tranquil·litat

En aquest sentit, les Pitiüses “sempre han ofert una imatge de seguretat i tranquil·litat, a excepció de casos aïllats que han produït preocupació i desassossec social. Per seguir amb aquesta línia d'actuació comptem amb l'inestimable treball de les Forces i Cossos de Seguretat, tant els de l'Estat com les policies locals. Cossos que estan dirigits per excel·lents professionals i en els quals diposito tota la meva confiança”.

Sales ha tingut un “esment per al personal de la Casa. Conec a molts des de fa temps, tenim nou secretari general i sigues que exerceixen el seu treball amb dedicació i abnegació, la meva intenció és participar com un més, amb total transparència i claredat. Les portes d'aquest despit estaran sempre obertes per atendre les necessitats, exigències i desitjos de la societat eivissenca i formenterés”.

Per la seva banda, la delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha donat la benvinguda al nou director insular recordant, en primer lloc, que les “institucions estan i han d'estar sempre per sobre de les persones que els ocupen. Per tant, el més important d'avui és retornar la normalitat a una adreça insular ‘òrfena’ des de la dimissió el passat mes d'octubre del senyor Rafael García Vila, a qui vull agrair els serveis prestats en aquesta Adreça”.

Palmer ha destacat que Sales Traver és un “gran coneixedor d'unes illes tan especials i atractives com són les Pitiüses, on actualment estava al càrrec de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria de vila i on des de 2001 és el segon cap de la Comissaria de la capital eivissenca”, que també ha dirigit com a màxim responsable en alguna etapa. Per això “no em cap cap dubte que Roger Sales és una persona plenament qualificada per exercir el càrrec que avui inicial”, ha afegit Palmer.

La delegada del Govern ha demanat al nou director insular “treball, lleialtat institucional i màxima coordinació amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que tan bona labor estan desenvolupant en les Pitiüses, amb l'únic objectiu de garantir els drets i llibertats dels ciutadans i el compliment de la llei”. Té davant sí “el repte de servir de veu i enllaç entre aquestes meravelloses illes i el Govern espanyol i col·laborar en el manteniment i la reducció d'uns índexs de criminalitat que porten millorant de forma considerable en les Pitiüses en els últims temps”.


Destinació prioritària per al Govern central

Palmer ha assenyalat que aquesta millora dels índexs de criminalitat s'emmarca “dins del Pla Turisme Segur que cada estiu engega el Govern i que té a les Pitiüses entre les seves destinacions prioritàries dins del panorama nacional”. Així ho demostra, entre altres coses, “el fet que Eivissa hagi rebut el passat estiu més reforços policials que mai, que Sant Antoni de Portamny, un dels nuclis més importants i conflictius d'Illes Balears, hagi comptat amb una unitat especial del GRS de la Guàrdia Civil o que, amb la col·laboració del Govern balear, s'hagin fiscalitzat totes les empreses de party boats que operen en aquestes aigües”.

Totes aquestes actuacions requereixen, sobretot, “de treball en comú, de coordinació i rigor perquè Eivissa i Formentera segueixin oferint als seus milions de visitants aquest plus de seguretat que distingeix al conjunt d'Illes Balears d'altres destinacions”. Per dur a terme aquests objectius, “el senyor Sales comptarà amb tot el meu suport”, ha afegit Palmer, qui ha finalitzat l'acte desitjant “molta sort en aquesta nova etapa” al nou representant de l'Estat a Eivissa i Formentera.