Els cotxes patrulla de la Policia Nacional en Illes Balears portaran missatges de rebuig a la violència de gènere

*Palmer i *Jarabo amb el cartell de la campanya

05/02/2015

La delegada del Govern, Teresa Palmer, i el cap superior, Antonio Jarabo, han instal·lat els primers vinils contra la violència masclista en els vehicles dins d'una campanya nacional de la Direcció General de la Policia / Pretén “conscienciar i prevenir contra aquest tipus de delictes” amb l'objectiu de “donar una resposta integral, ràpida i eficaç davant aquesta xacra social”, ha assegurat Palmer


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, i el cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo, han presentat aquest matí l'última campanya de sensibilització i prevenció de la Direcció general de la Policia en la lluita contra la violència de gènere. A partir d'avui, 59 cotxes patrulla del Cos Nacional de Policia en Illes Balears s'adhereixen a la campanya portant el missatge Vaig donar no a la violència de gènere “amb la intenció que cali en la societat, que arribi al major nombre de persones possible”, ha assenyalat Palmer després del simbòlic acte dut a terme a la seu policial del Polígon de Son Castelló.

Aquesta campanya de sensibilització es completa amb un nou vídeo de la Policia Nacional contra la violència de gènere difós pel seu canal en Youtube (pot ser visualitzat a l'enllaç http://youtu.be/h1jyslauhww) que està protagonitzat per actors professionals i diversos agents, i que a més es difon a través de les xarxes socials sota l'hashtag #denuncia-ho. Amb aquesta acció, la Policia vol traslladar a tota la societat, i especialment a les víctimes de violència de gènere, “la importància que denunciïn la seva situació, en la qual pugues haver-hi altres persones afectades, com són els fills de les víctimes”, ha recordat Jarabo.

Amb aquests cartells es pretén “conscienciar i prevenir contra aquest tipus de delictes que, no ho oblidem, l'any passat van deixar tres víctimes mortals en Illes Balears. “L'objectiu principal és donar una resposta integral, ràpida i eficaç davant aquesta xacra social”, ha afegit Palmer. "A través de la imatge de la Policia Nacional en aquest cas, volem transmetre la confiança en què hi ha sortida a aquest tipus de violència, les dones que la pateixen poden trobar un altre camí a través de la denúncia, primer, i després a través les ajudes que les diferents administracions posen al seu abast”, ha reiterat la delegada del Govern.

Recentment s'han adoptat noves mesures amb l'objectiu de reforçar l'estructura de la Direcció general de la Policia per impulsar la lluita contra la violència de gènere, entre elles la creació dels Serveis d'Atenció a la Família en totes les Comissaries de la Policia Nacional, en total 63 nous SAF en tota Espanya. A més, es dissenya una nova Unitat d'Atenció a la Família i Dona (UFAM) que permetrà una atenció integral, contínua i especialitzada a la víctima des del primer moment que es personi en una comissaria, i es crea la figura del Coordinador Nacional de Seguiment i Control de la Violència Domèstica, de Gènere i Sexual, que unifica l'adreça de les activitats contra aquesta xacra i permet un tractament policial integral.

A l'acte també ha acudit el comissari provincial de la Policia Nacional, Cristóbal Vilallonga, i la cap de la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona en Illes Balears, Janka Jurkiewicz.