Soraya Sáenz de Santamaría presideix la reunió de coordinació de delegats del Govern

Palmer, durant la reunió de delegats a Saragossa

11/02/2015

Després de la reunió en la Delegació del Govern a Aragó s'ha destacat l'impuls a la reforma de les Administracions Públiques amb la nova Llei de Règim Jurídic del Sector Públic i la de Procediment Comú de les Administracions / El ministre de l'Interior ha informat sobre el Projecte de Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana


La vicepresidenta del Govern i ministra de Presidència, Soraya Sáenz de Santamaría, ha presidit la reunió de coordinació de delegats del Govern d'Espanya, celebrada aquest dimecres en la Delegació del Govern a Aragó. En la mateixa, han participat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz; tots els delegats del Govern (entre ells la delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer); el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta Barreda; i els sotssecretaris de Presidència, Jaime Pérez Renovales; i Agricultura, Alimentació i Medi ambient, Jaime Haddad Sánchez de Cueto.

La vicepresidenta, en compareixença davant els mitjans de comunicació, ha informat del document conjunt dels ministeris de l'Interior i d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient en el qual s'aborden els danys ocorreguts a Espanya com a conseqüència del temporal. En aquest sentit, ha transmès “tranquil·litat” després dels efectes produïts, ja que “els treballs d'avaluació s'estan agilitant” i la seva reparació “està coberta” pel Fondo de Contingència previst als Pressupostos Generals de l'Estat. Est ha estat un dels punts tractats en la reunió de treball, en la qual s'ha conclòs, segons Sáenz de Santamaría, que ara han de començar a “jugar amb la prevenció per tenir tot preparat de cara a la fase del desglaç”.

Durant la sessió de treball, El ministre de l'Interior, per la seva banda, ha presentat en la reunió de coordinació el Projecte de Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana. Per la seva banda, Sáenz de Santamaría ha repassat els 3 anys de legislatura i s'han apuntat les línies generals properes quant al calendari normatiu es refereix.

Entre elles, el sotssecretari de la Presidència ha fet un balanç de les mesures de la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques (CORA). Així mateix, ha subratllat els punts principals de l'Avantprojecte de Llei de Règim Jurídic del Sector Públic. Posteriorment, el secretari d'Estat d'Administracions Públiques ha presentat als delegats del Govern el projecte de la Llei Reguladora de l'exercici de l'alt càrrec.